'Echt Esther' met bewoners Camping De Westeinder en hun strijd

‘Echt Esther’ besteedt maandag 12 augustus om 18.00 uur aandacht aan de permanente bewoners van Camping de Westeinder, die zich niet laten wegjagen.

Camping de Westeinder werd jaren geleden een keer bezocht door programmamaker Esther Sparnaaij. Toen kampeerde haar nichtje uit de Achterhoek er. Nu was de reden minder zonnig, 160 mensen dreigen dakloos te worden. Begin juli kreeg ze een email van Anneke Stokkel met het verzoek of de vaste bewoners op de radio hun verhaal mogen doen, om op deze wijze meer aandacht te genereren voor de lastige situatie waarin zij zijn beland.

De camping is verkocht aan Kleen Estate B.V. en zij willen er een luxe resort van maken. Van de 159 staanplaatsen zijn er 104 die permanent bewoond worden door 160 personen. Sommige huren hun chalet van de eigenaar, maar voor de meesten is het chalet hun eigendom en huren ze de grond. De permanente bewoners worden gedoogd door de gemeente Haarlemmermeer.

Op dit moment is de huur opgezegd per januari 2025. De recreanten en bewoners proberen gezamenlijk een vuist te maken en hebben een stichting opgericht: ‘Stichting Belangen Camping de Westeinder’. Samen willen zij de juridische strijd aangaan om het recht om te wonen op de Camping de Westeinder te behouden.

Bij ‘Echt Esther’ onder andere het verhaal van Anneke Stokkel en Judith van de Geijn. In de uitzending bespreken ze het persoonlijke verhaal van de permanente bewoners. Heb jij een vraag voor een van de bewoners of wil je ze een positief bericht sturen? Mail deze voor maandag naar: esther@radioaalsmeer.nl

Meeluisteren kan ook vanaf je bedje naast het zwembad of boven op een berg. Met andere woorden overal ter wereld: maandag 12 augustus tussen 18:00-19:00 uur via www.radioaalsmeer.nl.

Foto: Anneke Stokkel

Gepubliceerd: 6 augustus 2024 om 9:28 uur, geschreven door Ilse Zethof

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×