Vol weekend Historische Tuin: wandelingen, veiling en honingslingeren

Aalsmeer – Het Museum Historische Tuin in Aalsmeer organiseert komend weekend diverse activiteiten. Op zaterdag 31 augustus kunnen bezoekers deelnemen aan de maandelijkse dorpswandeling door Aalsmeer-Centrum. De rondleiding, onder leiding van gids Jan van Veen, start om 13.30 uur en voert langs bijzondere plekken in het dorp. Deelname kost € 7,50 per persoon.

Daarnaast vindt er op zaterdagmiddag om 15.00 uur een bloemen- en plantenveiling plaats in de veilingruimte van het museum. Bezoekers kunnen hier op traditionele wijze bloemen en planten kopen, waarbij de veilingmeester uitleg geeft over het verloop van de veiling. Toegang tot de veiling is inbegrepen bij een museumticket.

Op zondag 1 september geeft imker Eric van der Meer demonstraties honing slingeren. Tussen 13.30 en 15.30 uur kunnen bezoekers zien hoe verse honing wordt geoogst en proeven van deze lokale delicatesse. De activiteiten zijn toegankelijk met een entreekaartje voor het museum, dat zich bevindt aan het Praamplein in Aalsmeer-Centrum.

Gepubliceerd: 26 augustus 2024 om 20:58 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×