Digitale veiligheid bij 'Echt Esther'

Hoe veilig zijn wij online? Wat kunnen we zelf doen om ervoor te zorgen dat we zo veilig mogelijk zijn? De digitale veiligheid van burgers speelt zich af achter de voordeur, kan de gemeente mensen helpen om ook de digitale voordeur goed te sluiten? Hoe vaak gebeurt het wel niet dat mensen digitaal worden bedrogen en criminelen vrij toegang krijgen tot persoonsgegevens of zelfs banktegoeden.

Maandag 23 september schuiven om 18.00 uur Janine Oudeman en Stefanie Maas- de Boer aan bij ‘Echt Esther’. Janine is manager bij Platform Veilig Ondernemen (PVO) in de regio Amsterdam-Amstelland en Stefanie adviseur openbare orde en veiligheid bij de gemeente Aalsmeer.

Het PVO helpt ondernemers zich te weren tegen verschillende criminaliteitsvormen. Uiteenlopend van ondermijning, agressie en geweld tot cybercriminaliteit. De gemeente richt zich op het verhogen van het bewustzijn rondom digitale risico’s en het bieden van praktische adviezen om de digitale weerbaarheid te vergroten. Dit doet zij door ondernemers en inwoners van Aalsmeer te informeren over de ontwikkelingen en hen te ondersteunen bij het nemen van passende beveiligingsmaatregelen.

In een wereld waar steeds meer processen digitaal plaatsvinden, lopen zowel bedrijven als individuen het risico slachtoffer te worden van cybercriminaliteit. Cijfers liegen er niet om. De kans om als ondernemer slachtoffer te worden van cybercriminaliteit is extreem groot. We zien een verschuiving van de traditionele vormen van criminaliteit naar cybercriminaliteit. Daarnaast is er nieuwe wetgeving (NIS2-richtlijn) die maakt dat ondernemers écht met dit onderwerp aan de slag moeten. Kortom, een belangrijk onderwerp voor álle ondernemers: groot en klein.

Vragen voor Janine of Stefanie mag je mailen aan esther@radioaalsmeer.nl. Meeluisteren kan maandag 23 september vanaf 18:oo via www.radioaalsmeer.nl.

 

Foto: Stefanie Maas

Gepubliceerd: 17 september 2024 om 13:26 uur, geschreven door Ilse Zethof

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×