Gratis opfriscursus verkeersregels voor 65-plussers

Aalsmeer – De gemeente Aalsmeer biedt, in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN) afdeling Amstelveen-Amstelland, een gratis opfriscursus rijvaardigheid aan voor inwoners van 65 jaar en ouder. De cursus bestaat uit twee theoriebijeenkomsten van elk twee uur, waarin deelnemers worden bijgepraat over de nieuwste verkeersregels en veiligheidstechnieken. Hierbij komen onderwerpen zoals turborotondes, spitsstroken en nieuwe belijningen aan bod, evenals moderne technologieën in auto’s die bijdragen aan verkeersveiligheid.

Naast de theorielessen kunnen deelnemers zich ook inschrijven voor een gratis rijvaardigheidsrit. Deze praktijkrit vindt plaats in de eigen auto van de deelnemer, onder begeleiding van een erkende rijinstructeur. De cursus heeft een informatief karakter en er is geen examen aan verbonden.

De cursusdagen vinden plaats op 15 oktober en 12 november 2024, van 10.00 tot 12.00 uur in het Gemeentehuis van Aalsmeer. Aanmelden kan via vvn.amstelland@gmail.com. Er is plaats voor maximaal 35 deelnemers.

Foto: Pexels

Gepubliceerd: 16 september 2024 om 22:00 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×