Greenport tegen woningbouw Kudelstaarts glastuinbouwgebied

Kudelstaart – Er is controverse ontstaan over plannen om delen van het glastuinbouwgebied De Kwakel-Kudelstaart om te vormen tot woongebied. Het initiatief van enkele kwekers en opgepakt door FlorAalsmeer, beoogt de bouw van 300 tot 350 woningen op een terrein met verouderde en onrendabele kassen. Volgens de plannenmakers zijn deze kassen niet toekomstbestendig.

Greenport Aalsmeer, een belangenorganisatie voor de glastuinbouw, heeft zich, volgens bpnieuws.nl,  tegen de plannen uitgesproken. In een brief aan de gemeente Aalsmeer waarschuwen zij dat het omzetten van glastuinbouwgrond naar woningbouw de verduurzaming in het gebied ondermijnt. Daarnaast benadrukken zij dat de vrijgekomen ruimte nodig is om glastuinbouwbedrijven te verplaatsen die momenteel gevestigd zijn op locaties waar andere ontwikkelingen gepland staan, zoals langs de Aalsmeerweg.

Hoewel Greenport Aalsmeer niet tegen woningbouw is, pleiten zij voor een concentratie van de glastuinbouw om de sector te versterken en te verduurzamen. Dinsdagavond vond een commissievergadering plaats, maar een besluit over het plan is nog niet genomen.

Bron: BPnieuws.nl

Gepubliceerd: 6 september 2024 om 7:28 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×