Groot Aalsmeers Dictee presenteert nieuwe toevoegingen

Aalsmeer – Het Groot Aalsmeers Dictee krijgt dit jaar een bijzondere toevoeging: dorpsdichter Marcel Harting zal een speciaal gedicht voordragen, geïnspireerd door het dictee. Dit volgt op de succesvolle introductie van de taalquiz in 2023. Het dictee vindt plaats op 11 oktober in het Flower Art Museum en staat dit jaar in het teken van het thema ‘Leven’, gekozen door dicteeschrijver Arjen Vos.

Naast nieuwe elementen, zoals een Surinaams buffet, blijven vertrouwde tradities behouden. Burgemeester Gido Oude Kotte zal opnieuw het dictee voorlezen. Deelnemers kunnen individueel of in teams van drie meedoen voor € 35,-, inclusief koffie, thee en een bezoek aan de tentoonstelling ‘Bloeiende Melodieën’.

Het nakijkteam van tien vrijwilligers zal na afloop de dictees beoordelen, waarna Harting zijn gedicht voordraagt. Voorzitter Annemarie Braakman kijkt uit naar de reacties op het thema ‘Leven’. Inschrijven kan via taalevenementen@gmail.com. Van de winnaars worden de fouten openbaar gemaakt, wat andere deelnemers geruststelt.

Gepubliceerd: 24 september 2024 om 21:04 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×