Historische film op TV Aalsmeer

Deze maand kijkt u naar de filmopnamen van het bloemencorso van 1991 met als thema “Bloemen kleuren je dag”. De film is een weergave van het 44e corso en wordt gepresenteerd door Dick Passchier. De eerste beelden zijn van de opbouwnacht in de VBA waarna men snel overgaat naar het defilé op de Dam in Amsterdam. De stoet is in Amsterdam langs de route bekeken door zo’n miljoen mensen. We zien 20 praalwagens, afgewisseld met versierde personenwagens en muziekkorpsen. De praalwagens zijn ontworpen door Koos Zuidgeest en rijden in groepen van 3 wagens die ieder een deelthema uitbeelden.

Tijdens de uitzending van het defilé worden filmfragmenten getoond die eerder opgenomen zijn in de opbouwnacht in de VBA. Diverse aspecten van het corso worden hier toegelicht. Uiteraard zien we veel Aalsmeerders die actief waren tijdens dit corso.

De film is beschikbaar gesteld door Henk de Groot. Dick P. van der Zwaard heeft de film opgenomen in het filmarchief van Stichting Historisch Aalsmeer. Totale duur is ca.40 minuten.

De film wordt op TV Aalsmeer uitgezonden op vrijdag 13 september om 11.00 uur. Een dag later, zaterdag 14 september, is de film nogmaals te zien vanaf 13.00 uur.

Foto: Stichting Oud Aalsmeer

Gepubliceerd: 9 september 2024 om 22:42 uur, geschreven door Ilse Zethof

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×