Lezing: Schiphol in Oorlogstijd

Aalsmeer – Op 28 september is er in het Crashmuseum een lezing over Schiphol in oorlogstijd. Tijdens de meidagen van 1940 werd vliegveld Schiphol zwaar bevochten en gebombardeerd. Schiphol was toen al een van de best uitgeruste vliegvelden in Europa. Daarom besloten de Duitsers direct na de capitulatie de luchthaven snel weer op de bouwen en groots uit te breiden. Schiphol werd Fliegerhorst 561, Leithorst (belangrijkste luchthaven) voor alle Duitse vliegvelden in noord Nederland. Peter de Raaf vertelt het verhaal op 28 september om 13:00 uur.

De capaciteit van de zaal is vanwege onze interne verhuizing beperkt, dus geef u op: www.crash40-45.nl/toegang-reserveren/.

Renovatie en interne verhuizing
Wij zijn na de renovatie van het fort ons museum opnieuw aan het inrichten. Dat houdt in dat u, als u het museum bezoekt, hier en daar gereedschap en materialen ziet liggen of dat een vitrine nog niet gevuld is. Daarom hanteren wij tijdelijk een gereduceerd entreetarief.

Openingstijden en prijzen
De toegang tot het CRASH museum bedraagt tijdelijk € 5,00 voor volwassenen en kinderen van 13 jaar en ouder en volwassenen, € 2,50 voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Kinderen jonger dan 7 jaar, donateurs, IPMS leden en veteranen hebben gratis toegang.
Bezoekers van het museum kunnen de lezing gratis bijwonen.

Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer, Aalsmeerderdijk 460, 1436 BM te Aalsmeerderbrug bij Rijsenhout.

Gepubliceerd: 16 september 2024 om 9:17 uur, geschreven door Mandy van der Zwaard

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×