Nieuwe brandweerkazerne gaat 9 miljoen kosten

Aalsmeer – De nieuwe brandweerkazerne in Aalsmeer zal 9 miljoen euro kosten, inclusief het bouwrijp maken van de locatie. Dit werd bekendgemaakt tijdens een commissievergadering door de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland en de gemeente Aalsmeer. De huidige kazerne, die stamt uit 1990, is sterk verouderd en voldoet niet meer aan de brandveiligheidsnormen. Problemen zoals een niet-brandwerende staalconstructie en ontbrekende brandmeldinstallatie maken renovatie onhaalbaar.

De nieuwbouw, gepland voor 2026, zal duurzaam zijn en voorzien van een ambulancepost. Ook komen er zonnepanelen en groene beplanting op het dak. De kosten voor de gemeente worden geraamd op 400.000 euro per jaar. Raadslid Peter van den Nouland pleitte voor een kritische blik op de kosten, ondanks de overdracht van de kazerne aan de Veiligheidsregio.

De nieuwbouw komt bovenop andere grote investeringen, zoals het nieuwe zwembad en de aanpak van ‘de knip’ in de Burg. Kasteleinweg, wat zorgen oproept over de financiële toekomst van Aalsmeer.

Bron: Nieuws in Aalsmeer
Foto: Impressie nieuwe kazerne (bron: gemeente Aalsmeer)

Gepubliceerd: 25 september 2024 om 7:44 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×