"Onderzoek meer maatregelen voor vermindering hinder Schiphol"

Aalsmeer – De Commissie voor de milieueffectrapportage heeft de minister van Infrastructuur en Waterstaat geadviseerd om bij het Luchthavenverkeersbesluit Schiphol extra maatregelen te onderzoeken voor het terugdringen van geluidshinder en verbetering van de luchtkwaliteit en het klimaat. Het besluit moet regels vastleggen voor het aantal vluchten en vliegroutes, met als doel de overlast voor omwonenden te verminderen en hun rechtsbescherming te verbeteren.

Hoewel de minister al twee alternatieven overweegt, adviseert de Commissie een derde alternatief dat de geluidshinder nog verder beperkt. Daarnaast wordt aangeraden om in alle scenario’s de milieueffecten, zoals luchtkwaliteit en klimaatimpact, zo nauwkeurig mogelijk te analyseren. Harry Webers, plaatsvervangend voorzitter van de Commissie, benadrukt dat het belangrijk is om de resultaten transparant en begrijpelijk te maken voor alle betrokkenen. Daarbij moet het huidige voorstel worden vergeleken met het Luchthavenverkeersbesluit van 2008 en de handhaving van geluidsnormen duidelijk worden uitgelegd.

De onafhankelijke Commissie mer is bij wet ingesteld en adviseert over de inhoud en de kwaliteit van milieueffectrapporten. Zij stelt voor ieder project een werkgroep samen van onafhankelijke deskundigen. De Commissie schrijft geen milieueffectrapporten, dat doet de initiatiefnemer. Het bevoegd gezag – in dit geval de minister van Infrastructuur en Waterstaat – besluit over het project.
Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 10 september 2024 om 19:01 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×