Opening vernieuwde Zijdstraat met avondfeestje

Aalsmeer – Aanstaande zaterdag vindt de officiële opening plaats van de Zijdstraat, Punterstraat en Molenplein. De ondernemers zijn blij met de hernieuwde winkelstraten en organiseren die dag van ’s ochtends 10.30 uur tot ’s avond 23.00 uur van alles voor jong en oud. Om 13.00 uur komt wethouder Willem Kikkert voor het officiële openingsritueel naar het Molenplein waar die dag een gezellig terras is, een podium en eten en drinken.

Veel te doen
Het evenement start om 10.30 uur met koffie met wat lekkers en een optreden van Da Capo’s Popkoor voor de ‘oudere’ buurtbewoners. Daarna zijn er optredens van Devon Donovan, Dennis Wijnhout en Dance Improvement en is er een modeshow. Er worden gratis hapjes van verschillende ondernemers, waardecheques en kortingsboekjes uitgedeeld. Kinderen kunnen straatklinkertjes beschilderen als blijvende herinnering in de Zijdstraat, Buurman & Buurman komen met verschillende spelletjes waarbij je prijzen kunt winnen, er is een springkussen, popcorn, suikerspinnen, poffertjes en poppentheater Zelen speelt voorstellingen om 13.30, 14.30 en 15.30 uur.  Ook kun je je gratis laten portretteren door een heuse karikaturist en is er een foto-expositie in de etalages met foto’s van wat er vroeger op die plek was.

Avondprogramma en wegafsluiting
Vanaf 17.00 tot 23.00 uur kun je op het Molenplein gezellig een drankje drinken, snacks eten en genieten van optredens van Devon Donovan, Thomas Oudshoorn en Frans Halsema. De ondernemers uit Aalsmeer Centrum blijven nog even gezellig doorfeesten na alle activiteiten van de afgelopen tijd.

Gedurende de gehele dag en avond is de Zijdstraat afgesloten voor autoverkeer ivm de veiligheid van de bezoekers.

Foto: Arjen Vos Fotografie

Gepubliceerd: 17 september 2024 om 20:32 uur, geschreven door Ilse Zethof

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×