'Samen voor Vrede. Nu!' Thema vredesweek

Aalsmeer/Kudelstaart – Vrede is meer dan de afwezigheid van oorlog en hoe dit eruit ziet en tot stand komt, gaat iedereen aan. Daarom organiseert PAX al meer dan 50 jaar met duizenden mensen de vredesweek. Ook dit jaar zullen van 14 t/m 22 september 2024 honderden lokale activiteiten samenkomen met een gemeenschappelijk doel: vrede. Vrede komt natuurlijk niet vanzelf, daar moet je aan werken, met elkaar. Daarom is het thema dit jaar: Samen voor Vrede. Nu!

Maandag 16 september, 20:00 uur: film “All the invisible children”
U bent van harte welkom bij de film op maandag 16 september, 20:00 uur in het Parochiehuis met gesprek achteraf. De film is “All the invisible children”, een collectie van zeven korte films over verschillende kinderen. Het is een indrukwekkende film over kindsoldaten, kinderen in de gevangenis, kinderen die geld bij elkaar sprokkelen met behulp van statiegeld. Een zwaar verhaal, maar een nodig gesprek.

Dinsdag 17 september om 18:30 uur: vrijwilligersmarkt met barbecue
Speciaal voor jongeren en jongvolwassenen is de vrijwilligersmarkt met barbecue op dinsdag 17 september om 18:30 uur. Dit wordt georganiseerd in samenwerking met de Binding. Op een laagdrempelige en gezellige manier maak je kennis met jouw nieuwe vrijwilligerswerk. Jongeren delen deze zorgen voor de wereld en vragen zich af wat zij kunnen bijdragen in een complexe wereld. Deze avond biedt handvatten. Aanmelden verplicht voor genoeg eten, via lucinda@debinding.nl.

Woensdag 18 september: burgemeester Oude Kotte
Op woensdag 18 september komt burgemeester Oude Kotte spreken over de uitdagingen rond vrede en samenleven vandaag de dag. Hij is niet de enige die zijn ervaringen deelt, verschillende mensen vullen aan met wat zij doen voor een vreedzame maatschappij. De lezing begint om 20:00 uur in de Doopsgezinde Gemeente.

Vrijdag 20 september: soepmaaltijd
Op vrijdag 20 september is er een soepmaaltijd in de Open Hof Kerk, om 18:00 uur. We serveren vegetarische soepen met brood. Hier zal Koen Persoon spreken over het goede doel van de week: Stichting Anders Amstelland.

Zondag 22 september: dienst en Walk of Peace
De week sluiten we af met een gezamenlijke dienst op zondag 22 september. Na de dienst is er een Walk of Peace. Een wandeling van een klein uur, met gedichten, gebeden en andere teksten, die we samen lezen.

Tijdens de hele week wordt er gecollecteerd voor Stichting Anders Amstelland. Anders Amstelland daagt ondernemers uit om een stukje van hun unieke diensten/producten/talenten beschikbaar te stellen aan mensen in de samenleving die dát keihard nodig hebben. Met elkaar ontdekken we opnieuw hoe mooi het is om te geven en ontvangen. Want geven maakt rijk! Wilt u meer weten over dit goede doel? Meld u dan zeker aan voor de maaltijd vrijdag 20 september, waar Koen Persoon u meeneemt in zijn werk. Meer informatie vindt u op www.dgaalsmeer.nl

Foto: PAX

Gepubliceerd: 11 september 2024 om 11:16 uur, geschreven door Mandy van der Zwaard

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×