Verbeteringen verkeersdoorstroming Legmeerdijk in 2027

Aalsmeer – De verkeersdoorstroming op de Legmeerdijk (N231) krijgt een broodnodige verbetering. Gemeente Aalsmeer, de provincie en de Vervoerregio hebben een intentieovereenkomst ondertekend om de knelpunten op te lossen. Vanaf voorjaar 2027 worden de kruispunten met de Bachlaan en de Mijnsherenweg aangepakt. Vooral de avondspits moet hierdoor soepeler verlopen.

De plannen omvatten onder andere het toevoegen van een extra rijstrook door het opheffen van de lijnbusbaan en de uitbreiding van opstelvakken op de Bachlaan. “Deze maatregelen zorgen voor een aanzienlijke verbetering van de doorstroming”, aldus verkeerswethouder Bart Kabout. De maatregelen verbeteren vooral de avondspits: “We blijven ons inzetten voor verdere optimalisatie van de hele route.”

Al sinds 2022 werd gezocht naar oplossingen, maar een akkoord over de financiering ontbrak. Nu is afgesproken dat de kosten gedeeld worden door de betrokken partijen. De provincie werkt de plannen uit, waarbij ingenieursbureau Witteveen en Bos is ingeschakeld.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 10 september 2024 om 19:30 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×