Wooncomplex voor arbeidsmigranten en starters 

Aalsmeer – Er is een overeenkomst bereikt tussen de gemeente en ontwikkelaar World Trade Flower Hotel B.V. (WTFH) over de bouw van een wooncomplex voor buitenlandse arbeidsmigranten, starters en economisch daklozen, zo meldt de nieuwssite ‘Nieuws in Aalsmeer’. Het complex zal verrijzen op de hoek van de Legmeerdijk en Lakenblekerstraat en bestaat uit vijf gebouwen met 480 bedden voor internationale medewerkers en 24 appartementen voor jongeren en daklozen.

De gemeente drong aan op het toevoegen van woonruimte voor starters, naast arbeidsmigranten, gezien de toenemende woningnood onder jongeren. Het complex zal diverse voorzieningen bevatten, zoals sportfaciliteiten en zorgvoorzieningen. De bouw voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen zoals omschreven in het Roemer-rapport.

Met de overeenkomst komt er tevens een einde aan een juridische strijd die al jaren tussen beide partijen woedde. WTFH had aanvankelijk een hotel willen bouwen, maar stuitte op weerstand van de gemeente. De bouwplannen worden later dit jaar voorgelegd aan de gemeenteraad voor definitieve goedkeuring.

Bron: ‘Nieuws in Aalsmeer
Foto: Nieuws in Aalsmeer

Gepubliceerd: 20 september 2024 om 19:14 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×