Aalsmeer presenteert sluitende begroting voor 2025

Aalsmeer – De gemeente Aalsmeer heeft de programmabegroting voor 2025 afgerond en deze blijkt financieel sluitend, ondanks diverse uitdagingen zoals stijgende zorgkosten, een krappe arbeidsmarkt en teruglopende rijksinkomsten. De gemeenteraad bespreekt de begroting op 7 november.

Zoals veel gemeenten krijgt ook Aalsmeer steeds meer taken vanuit de landelijke overheid, terwijl de financiële middelen afnemen. Vanaf 2027 wordt een begrotingstekort verwacht. Om financieel gezond te blijven, kiest de gemeente bewust voor het behoud van belangrijke voorzieningen, waaronder een nieuw zwembad, een brandweerkazerne en een Integraal Kindcentrum (IKC) in Oost.

Daarnaast wordt er fors geïnvesteerd in woningbouw, met nieuwe projecten zoals Westeinderhage en Oosteindedriehoek. De openbare ruimte krijgt ook aandacht, met plannen voor verkeersverbeteringen door toenemende verkeersdruk.

Op het gebied van veiligheid en duurzaamheid zet de gemeente in op de bouw van een nieuwe brandweerkazerne en de verdere ontwikkeling van een fossielvrij Aalsmeer. Het volledige programma is in te zien op de gemeentelijke website.

Gepubliceerd: 4 oktober 2024 om 7:29 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×