Energieke bijeenkomst over Masterplan Energie

Aalsmeer – Op woensdag 25 september kwamen ruim 60 inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties samen in de burgerzaal voor een ‘TransitieCafé’. Tijdens deze bijeenkomst werd gewerkt aan het Masterplan Energie, dat als doel heeft om Aalsmeer en Kudelstaart tegen 2050 fossielvrij te maken. Het plan is onderdeel van de energietransitie en richt zich op thema’s zoals warmtevoorziening, energiebesparing en duurzame mobiliteit.

Tijdens de avond werd de eerste versie van het Masterplan besproken en aangescherpt. Wethouder Willem Kikkert en Bob IJpelaar van de ondernemersvereniging Nieuw Ondernemend Aalsmeer openden de avond. Volgens Kikkert is de betrokkenheid van alle partijen cruciaal: “Dit is een doorlopend proces om klimaatneutraal te worden.”

Het Masterplan Energie wordt begin 2025 aangeboden aan de gemeenteraad voor besluitvorming. De aanwezigen spraken de wens uit om samen door te gaan met de uitvoering van het plan, om zo Aalsmeer klimaatneutraal te maken en de uitstoot van broeikasgassen drastisch te verminderen.

Gepubliceerd: 1 oktober 2024 om 22:16 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×