Glazen Huis haalt €36.685,85 op voor kinderboerderij

Aalsmeer – Op vrijdag en zaterdag sloot de ‘Mark en Eric Show’ zeven succesvolle jaren af met een spectaculaire 24-uurs show op het Raadhuisplein in Aalsmeer. Presentatoren Mark Simoons en Eric Spaargaren, samen met sidekicks Kees Sparnaaij en Danny Kesting werden 24-uur opgesloten in een Glazen Huis en dat alles met de bedoeling om geld in te zamelen voor een inclusieve speeltuin op de kinderboerderij.

Gedurende 24 uur konden luisteraars en bezoekers  genieten van een gevarieerd programma met optredens en bezoekjes van lokale beroemdheden en vrienden van de show. Op vrijdag 11 oktober rond 17.00 uur sloot burgemeester Gido Oude Kotte de presentatoren op en vervolgens kwamen o.a. langs: de band Lifeblood, diverse zangers, bands en DJ’s, waaronder Aversion en DJ Jean. Op zaterdag was een familiedag met onder andere een ontbijtshow, sportactiviteiten en speciale aandacht voor het goede doel met vrijwilligers van Ons Tweede Thuis. Dit alles was te volgen via Radio Aalsmeer en TV Aalsmeer.

Foto: Radio Aalsmeer (E. Huijts)

Donatie namens gemeente
Halverwege kon er een tussenstand worden opgemaakt en stond de teller al op €14.000,-. Daarop besloten de programmamakers het streefbedrag dat zij wilden ophalen te verdubbelen naar €30.000. De actie werd op zaterdag om om 17.00 uur afgesloten. Echter vlak voor sluitingstijd verscheen burgemeester Oude Kotte ten tonele en overhandigde een cheque namens alle Aalsmeerders en Kudelstaarters van maar liefst €10.000.

Ongelofelijk eindbedrag
Om precies 17.00 uur liet de burgemeester de vier heren weer vrij uit het Glazen Huis en werd de eindbalans opgemaakt. Zou het streefbedrag gehaald worden? Onder luid applaus van alle aanwezigen en in het bijzonder van alle vrijwilligers van Boerenvreugd werd het eindbedrag onthuld: €36.685,85. “Een droom komt uit”, vertelde een woordvoerster van de kinderboerderij. “We gaan een mooi speeltoestel uitzoeken”. Toen Eric Spaargaren om een reactie werd gevraag, was hij voor het eerst in zijn leven sprakeloos. Mark kon nog wel iets zeggen: “Ik ben sprakeloos”.

Foto: Kicksfotos.nl

Gepubliceerd: 12 oktober 2024 om 17:29 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×