HSPI: Certificeringsstappen voor duurzame sierteeltverpakkingen

Aalsmeer – Het Horti Sustainable Packaging Initiative (HSPI) zet eerste stappen richting duurzame verpakkingen in de sierteeltsector. Dit samenwerkingsverband, opgericht in 2023, bestaat uit innovatieve leveranciers en producenten zoals Paardekooper Horti, Koen Pack en Royal FloraHolland. Eind november lanceert HSPI de ‘Basket of Standards’, een certificeringssysteem om verduurzaming van verpakkingen te stimuleren. Deze certificaten ondersteunen bedrijven bij het kiezen van gerecycled materiaal en het voldoen aan milieuvriendelijke productienormen.

Daarnaast werkt HSPI aan een adviesdocument om bedrijven te helpen verpakkingen te ontwerpen die voldoen aan de EU-richtlijnen voor verpakkingsafval (PPWR). Dit document biedt inzicht in recyclebare materialen en recyclingmogelijkheden per exportland. Verder wordt er gewerkt aan een methodiek om de milieuvoetafdruk van verpakkingen in kaart te brengen volgens de FloriPEFCR-standaarden, waarmee bedrijven hun CO₂-impact kunnen verminderen.

Herold Dongelmans van Greenport Aalsmeer benadrukt dat HSPI een belangrijke rol speelt in de verduurzaming en standaardisering van de sierteeltverpakkingen.

Foto: Pexels

Gepubliceerd: 24 oktober 2024 om 17:53 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×