Irene van Gelder wint spannend Groot Aalsmeers Dictee

Aalsmeer – Irene van Gelder heeft het Groot Aalsmeers Dictee 2024 gewonnen met slechts acht fouten op zeventig woorden, een record in de geschiedenis van het evenement. De teamprijs ging naar Team Hof, dat in een spannende “shoot-out” De Notenkrakers versloeg. De leukste verschrijving van de avond was “zwachtelen” in plaats van “sfagnum”, een woord dat bij velen onbekend bleek.

De prijsuitreiking werd verzorgd door burgemeester Gido Oude Kotte, en dorpsdichter Marcel Harting kreeg applaus voor zijn dicteegedicht, waarin hij verschillende dicteewoorden verwerkte. De tweede plaats in het individuele klassement ging naar Mariska de Graaf met tien fouten, gevolgd door Miekje Hoffscholte en Dorry Omtzigt met twaalf fouten, waarbij een shoot-out nodig was om de winnaar te bepalen.

Naast het dictee was er ook een knipoogtaalquiz, gewonnen door Jolijn Philippa, en werden dialectwoorden uit het verdwenen Aalsmeerse ‘Buurts’ in de schijnwerpers gezet, wat volgens de organisatie de lokale verbondenheid benadrukt.

Gepubliceerd: 15 oktober 2024 om 7:51 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×