Ludieke actie in Fairtrade week

Aalsmeer – Het hooghouden van de Fairtrade-status staat in een hoog vaandel bij gemeente Aalsmeer. Het kernteam zoekt aansluiting en verbinding met andere initiatieven, maar komt ook met ludieke acties. In het voorjaar verkocht men T-shirts, en nu is het thema Fair Food en is de vraag of je een cake wilt bakken.

Cake bakken
Woordvoerder Betty Kooij zegt: “We vragen iedereen in deze week twee Fairtrade cakes te bakken. Namelijk 1 voor jezelf en 1 voor een ander! Voor uw/je moeder, zoon, opa, dochter, buurvrouw. Alles kan en mag. We maken pakketjes die je kan bestellen via ons e-mailadres info@frairtradegemeenteaalsmeer.nl en zijn vanaf nu te bestellen. De pakketten kosten € 5,00. We bezorgen ze dan vanaf 21 oktober. Alle ingrediënten zitten erin (behalve de melk) zoals cakemeel, Fairtrade fijne suiker, Fairtrade bananen, Fairtrade chocolade reep, bio roomboter en margarine en bio eieren. Het recept staat op de verpakking van de cakemeel. Als u het recept volgt kunt u/kun je uiteraard de Fairtrade bananen of de Fairtrade chocolade stukjes toevoegen. VEEL SUCCES BIJ HET BAKKEN VAN DEZE EERLIJKE CAKES! En … een foto van het resultaat stellen we op prijs!”

Kerngroep
Deze kerngroep bestaat uit vijf personen waarbij de werkzaamheden vaak op de schouders van twee van hen komen. Er is dus dringend behoefte aan ondersteuning. Alles is bespreekbaar, uren, werkzaamheden en periode, echt alles kan in overleg. Maar wat doet het kernteam eigenlijk? Betty geeft een kleine opsomming van afgelopen periode:

  • Opnieuw aangemeld bij AalsmeerVoorElkaar
    We zoeken nog steeds vrijwilligers! Al voor een paar uur per maand kan je helpen. Alles is bespreekbaar. E-mail ons wat je wil doen: info@fairtradegemeenteaalsmeer.nl
  • Bijeenkomst in de Vredesweek
    Op 17 september was er een jongerenbijeenkomst over vrijwilligerswerk. We kijken uit naar de resultaten.
  • Avond over vrede op 18 september
    Tijdens een avond in de Doopsgezinde Gemeente spraken de burgemeester, de dominee en anderen over vrede. Wij vertelden over Fairtrade en de plannen voor Aalsmeer als SDG-gemeente. Het was een mooie avond.
  • Yuverta MAVO samenwerking
    We gaan samenwerken met Yuverta MAVO voor praktijklessen. Een gesprek volgt binnenkort.
  • Dorpshuizen en Fairtrade week
    We hebben aangeboden om Fairtrade-producten te leveren tijdens de Fairtrade week van 26 oktober – 3 november.
  • Stichting Nieuw Aalsmeer
    We zijn gestart met contacten voor een toekomstbestendig en duurzaam Aalsmeer. Meer info op www.nieuwaalsmeer.nl
  • Bezoek aan Fairtrade bedrijven waarvan de kerngroep niet wist dat ze werkte met fairtrade producten.
    We zijn trots op de bedrijven die al kiezen voor Fairtrade!

Waarom is Fairtrade nodig?
“Producten worden steeds duurder door klimaatverandering. Zowel voor ons, hier in Nederland,  maar het treft de kleine boeren en boerinnen en producenten in Afrika, Azië en Midden- en Zuid-Amerika het meest. Wij blijven júist nu zaken met hen doen. Denk daarom bij het inkopen aan hen die het nog zwaarder hebben.”

 

Gepubliceerd: 9 oktober 2024 om 8:20 uur, geschreven door Mandy van der Zwaard

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×