Nieuw hulpcentrum voor slachtoffers van seksueel geweld

Aalsmeer – Als je een nare seksuele ervaring hebt gehad, kun je vanaf nu op 1 plek terecht voor al je vragen. Zo hoef je niet langs verschillende plekken om steeds opnieuw je verhaal te doen. Bij het nieuwe Centrum Seksueel Geweld Amsterdam-Amstelland aan de Elisabeth Wolffstraat kun je terecht voor psychische, medische en juridische hulp.

Het Centrum Seksueel Geweld Amsterdam-Amstelland biedt professionele hulp aan iedereen die een nare seksuele ervaring heeft gehad. Voorheen konden slachtoffers alleen telefonisch of via de chat hulp zoeken. Nu kunnen inwoners van Amsterdam en de Amstelland gemeenten (Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn) ook langskomen op de nieuwe locatie aan de Elisabeth Wolffstraat 4 in Amsterdam-West.

Uniek in Nederland
Dit is het eerste centrum in Nederland waar verschillende deskundigen onder 1 dak samenwerken om slachtoffers van seksueel geweld passende zorg te bieden. Gespecialiseerde verpleegkundigen, psychologen of andere hulpverleners zijn hier aanwezig. Als je dat wilt, kun je hier ook in contact komen met de politie. Ook voor (zorg)professionals is het centrum er voor advies en ondersteuning.

We zijn er voor iedereen, ook als je twijfelt
Tegelijk met de opening van het centrum gaat een campagne van start. In deze campagne laat het Centrum Seksueel Geweld Amsterdam-Amstelland zien dat zij er zijn voor alle slachtoffers. Hulpverleners van het centrum vertellen in de campagne dat iedereen die te maken heeft gehad met een ongewenste seksuele ervaring, bij hen terechtkan. Het maakt niet uit waar, of hoe lang geleden dat is gebeurd. Ze zijn er ook als je twijfelt of je ervaring wel erg genoeg was, of als je liever geen contact met de politie opneemt, maar gewoon je verhaal kwijt wilt.

Meer weten

 

Foto: Sanne Couprie

Gepubliceerd: 22 oktober 2024 om 21:33 uur, geschreven door Mandy van der Zwaard

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×