Oude Kotte op nieuw 6 jaar burgemeester

Aalsmeer – De gemeenteraad van Aalsmeer heeft op 23 oktober besloten burgemeester Gido Oude Kotte aan te bevelen voor een tweede termijn. Oude Kotte is sinds april 2019 burgemeester van de gemeente en zijn eerste ambtstermijn van zes jaar loopt volgend jaar af.

De aanbeveling werd voorbereid door een vertrouwenscommissie en tijdens een besloten raadsvergadering in stemming gebracht. In de daaropvolgende openbare vergadering werd de uitslag bekendgemaakt door commissievoorzitter Danielle Prent Bouten. Zij sprak lovend over Oude Kotte, roemde zijn betrokkenheid en zichtbaarheid in de gemeente, en noemde hem een “echte burgervader.”

Burgemeester Oude Kotte toonde zich dankbaar voor het vertrouwen van de raad en gaf aan zich opnieuw volledig in te zetten voor Aalsmeer.

De aanbeveling wordt nu doorgestuurd naar de commissaris van de Koning en de minister van Binnenlandse Zaken. Uiteindelijk zal de koning de herbenoeming officieel maken met een koninklijk besluit, waarna de burgemeester opnieuw de eed zal afleggen in het provinciehuis in Haarlem.

Foto: Aangeleverde foto

Gepubliceerd: 25 oktober 2024 om 7:50 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×