Passie voor schrijven bij 'Echt Esther'

Het is natuurlijk niet voor niets dat “schrijven” als een rode draad terugkomt in de uitzendingen van ‘Echt Esther’. Liefde voor de pen, voor schrijven, voor tekst voor mooie woorden had Esther Sparnaaij als kind al.

Als je gaat zitten, denken en overdenken. Als je reflecteert op wat er is gebeurd en dat probeert te vaten in woorden. Dan kun je anders naar dingen kijken, ze beter begrijpen, er van leren en daarmee soms ook de ander iets geven. Schrijven hoe solitair ook, het verbindt mensen.

Dat kunst en cultuur verbindend is, juist dat hebben Janna van Zon en Simone Loos goed begrepen. Zij organiseren 2 november de ‘Schrijvers Parade’ in het Huiskamermuseum. Wat je daar precies kunt vinden en verwachten, dat komen de dames graag zelf vertellen.

Rutger Middendorf is debuterend schrijver: “De Getuigen” wordt 2 november gelanceerd. Dit boek gaat over het seksueel misbruik in de Katholieke Kerk. Rutger maakte een grote switch van de advocatuur naar het schrijverschap en koos voor zijn eerste boek geen licht onderwerp. Wat was bepalend voor zijn keuzes?

Ook Marcel Harting is te gast. Als dorpsdichter mag hij niet ontbreken bij een gesprek over passie voor schrijven en hij heeft vast een geheel eigen unieke kijk op hoe woorden verbindend kunnen zijn, of juist niet?

Luister je mee? Esther zit er klaar voor maandag 28 oktober om 18:00 vanuit de studio aan de Van Cleeffkade. Je kunt overal ter wereld mee luisteren via: www.radioaalsmeer.nl.

 

 

Foto: eigen foto

Gepubliceerd: 22 oktober 2024 om 13:45 uur, geschreven door Ilse Zethof

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×