Raad vraagt om strengere maatregelen tegen vrachtverkeer

Aalsmeer – Tijdens de presentatie van het concept Verkeerscirculatie Plan (VCP) hebben gemeenteraadsleden van Aalsmeer opgeroepen tot meer daadkracht bij het weren van vrachtverkeer uit het dorpscentrum. Raadsleden uitten hun zorgen over de verkeersveiligheid en hinder die vrachtverkeer veroorzaakt. Met name de Hortensialaan, Stommeerweg en Ophelialaan worden vaak als sluiproute gebruikt, wat gevaarlijke situaties oplevert.

Raadslid Werner Koster (Absoluut Aalsmeer) drong aan op concrete maatregelen en kreeg steun van andere fracties, zoals GroenLinks en D66. Ondanks de dringende oproepen deed wethouder Bart Kabout (CDA) nog geen toezeggingen, maar gaf aan dat de zorgen worden meegenomen in de verdere ontwikkeling van het plan.

Daarnaast kondigde de wethouder aan dat ‘de Knip’, een veelbesproken verkeersbarrière op de kruising Mensinglaan, mogelijk wordt opgeheven. Andere voorgestelde maatregelen zijn onder meer het omvormen van de Stommeerweg en Oosteinderweg tot 30km-zones. De definitieve versie van het VCP wordt in november verwacht, waarna de gemeenteraad hierover in december een besluit zal nemen.

Bron: Nieuws in Aalsmeer
Foto: 'De Knip' bij kruising N196/Mensinglaan (NIA)

Gepubliceerd: 11 oktober 2024 om 19:02 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×