Locatie:

Cultureel Café Bacchus, Gerberastraat 4, Aalsmeer

Aanvang:

Zaterdag 14 mei om 20.30 uur

Entree:

€15,-

Christian Pabst Trio

Vijftien jaar geleden speelden ze voor het eerst in Bacchus. Alle drie 22 jaar oud en afkomstig uit het Duitse Saarland: een hecht trio van begaafde jonge musici. ‘Zij spelen composities uit het moderne jazz-repertoire van Pat Metheney, Herbie Hancock, Wayne Shorter en… Christian Pabst zelf. Moeiteloos worden alle mogelijkheden van het jazzpianotrio uitgebuit. Subtiel à la Bill Evans, swingend à la Oscar Peterson, inventief à la Herbie Hancock, opzwepend à la Chick Corea en… muzikaal à la Christian Pabst.’ – Toen was al te horen hoe groot het talent was van de pianist die Bacchus in huis had gehaald.

Christian Pabst kwam in 2007 met twee muzikale vrienden als student naar het Conservatorium van Amsterdam. Na zijn Master’s opleiding duurde het niet lang tot hij er docent Muziektheorie werd. Vorig jaar heeft Christian alweer zijn vierde album als leider uitgebracht: ‘Balbec’. Omdat de pianist graag naar denkbeeldige plekken reist, gaat hij deze keer naar Balbec – een beroemde stad die je op geen enkele kaart zult vinden en die de literaire inspiratie is voor het opwindende album. In Bacchus presenteert Christian Pabst dit album met zijn briljante internationale trio, bestaande uit niet minder dan André Nendza op bas en Erik Kooger op drums.

Diep geworteld in de vrijheid van jazz neemt het Christian Pabst Trio de luisteraar mee op een muzikale reis door een cineastische klankwereld. Elegant gecomponeerde passages gaan als vanzelf over in krachtig samenspel en een vuurwerk van improvisatie. De poëzie openbaart zich door het samengaan van verschillende artistieke en culturele invloeden en weet zo luisteraars van alle muzikale achtergronden te boeien. Een spannende balans tussen compositie en improvisatie.

Aanvang: zaterdag 14 mei 2022, 20.30 uur; zaal open 20.00 uur
Entree: € 15; Jazzclubleden € 10; jongeren t/m 25 jaar € 10

Gepubliceerd: 10 mei 2022

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×