Locatie:

Oude Raadhuis
Dorpsstraat 9 Aalsmeer

Aanvang:

Vrijdag 14 oktober om 14.00 uur

Einde:

Zondag 27 november om 17.00 uur

Entree:

uw gift

Helden in de Jeugdzorg

Een expositie over Jeugdzorg in al zijn facetten. Na alle negatieve berichtgeving is het tijd om het complete verhaal te vertellen. Een positief en indrukwekkend verhaal!  En een hart onder de riem van al die mooie vakmensen die het verschil maken.

Kunstenaar Jennifer Bergkamp verzamelde vele verhalen van kinderen en jongeren die om welke redenen dan ook Jeugdzorg nodig hebben. Op haar unieke wijze maakte ze er weer portretten in pastel van en schreef er herkenbare verhalen bij. Fotograaf Erik de Rijk zette de helden in de jeugdzorg op de gevoelige plaat. Met hun verhalen geven zij een inkijkje in wat hen drijft. Dat levert opnieuw kunst op met een grote K, beeldende kunst over de Kunst van de Jeugdzorg.

Het duo Jennifer Bergkamp en Erik de Rijk kent u vast nog van de enorm succesvolle tentoonstelling Helden in de Zorg begin 2022 in het Oude Raadhuis. Tot in Amerika kreeg deze tentoonstelling belangstelling en maakte ze veel los onder verpleegkundigen. Het was dan ook niet zomaar een kunstexpositie, maar een ode aan al die prachtige zorgmedewerkers die ons onvermoeibaar door de coronacrisis hadden gesleept. Nu richten Jennifer en Erik het vizier op de Jeugdzorg. Een sector waar nog heel veel moet worden verbeterd. Maar ook een sector waar professionals en mantelzorgers hun stinkende best doen om kinderen en jongeren die zorg en aandacht te geven die ze nodig hebben om veilig op te kunnen groeien. Want ook dat is … kunst!

Gepubliceerd: 17 oktober 2022

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×