Locatie:

Oude Veiling -Dorpsstraat 9 Aalsmeer

Aanvang:

Vrijdag 17 februari om 14.00 uur

Einde:

Zondag 19 maart om 17.00 uur

Tentoonstelling Ode aan de Westeinderscheg

Deze tentoonstelling is het initiatief van Stichting de Bovenlanden Aalsmeer en vertelt het verhaal van ons unieke natuurschoon en de plannen daarvoor om het voor de toekomst te behouden en te versterken. Vele verhalen, bijzondere foto’s van fotografe Marleen van den Dussen en heel veel beeldmateriaal van Stichting de Bovenlanden Aalsmeer inspireren de bezoeker de schoonheid van de Westeinderscheg te beleven en te ervaren. Die ervaring zal nog extra worden versterkt met lezingen en – als het weer het toelaat – exclusieve vaartochten door het gebied.  De tentoonstelling wordt op zatedag 18 februari 2023 om 15 uur officieel geopend door Willem Kikkert, wethouder kunst & cultuur van de gemeente Aalsmeer en Esther Rommel, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland voor natuur en landschap. Iedereen is van harte welkom.

De Westeinderscheg bestaat uit natuur, water, cultureel erfgoed en recreatieve verbindingen zoals wandel- en fietspaden en vaarroutes. Het is er allemaal al, maar de samenhang is vooralsnog zoek. Door deze losse elementen met elkaar te verbinden en te verbeteren ontstaat één geheel. Er liggen unieke kansen voor ecologische en recreatieve verbindingen en versterking van cultureel erfgoed, zoals de Stelling van Amsterdam, de Ringvaart en de seringenteelt. Een groot aantal partijen werkt aan die ontwikkeling: Stichting de Bovenlanden Aalsmeer, gemeente Aalsmeer, provincie Noord-Holland, Hoogheemraadschap Rijnland en vele andere organisaties en partijen.

Gepubliceerd: 30 januari 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×