Aalsmeer By Night

‘Aalsmeer by Night’ is elke donderdagavond van 20.00 tot 23.00 uur te beluisteren op Radio Aalsmeer. Een gezellig, educatief muziekprogramma met veel vaste onderdelen waarbij in sneltreinvaart oude hits worden afgewisseld met nieuwe tracks en de daarbij behorende informatie te horen is.

Het eerste half uur hoor je ‘veel platen, weinig praten'.

Rond 20.30 uur nemen we een kijkje in ‘De Nederlandse Top 10’, een programma dat elke zondagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur wordt uitgezonden op Radio Aalsmeer. Je hoort 1 van de 10 populairste en meest succesvolle Nederlandse producties uit de hitparade van vandaag.

Aansluitend gaan we de dansvloer op met het 'Disco Duo'. Twee dansbare platen achter elkaar, uit het discotijdperk, de jaren 70 en/of de jaren 80.

In het tweede uur kijken we rond 21.20 uur vooruit naar een programma wat op vrijdagmiddag tussen 15.00 en 18.00 uur wordt uitgezonden op Radio Aalsmeer: de 'Top 40 Classic'. Je hoort een opvallende track uit de oude hitlijst de voor die middag geplant staat.

Rond 21.35 uur duiken we de historie van de muziek in tijdens de 'Muziekgeschiedenis'. Wat gebeurde er, vandaag precies zoveel jaar geleden, in de muziekwereld? En welke muziek hoort/hoorde bij die memorabele muzikale gebeurtenis?

Rond 21.50 uur vieren we ‘Oud & Nieuw’ (muzikaal gezien), compleet met vuurwerk. Een oude & nieuwe track van een groep of artiest wordt naast elkaar gelegd en na elkaar gedraaid. Wat zijn de verschillen en de overeenkomsten?

In het derde uur is het tussen 22.15 en 22.30 uur tijd voor de mooiste verhalen achter de beste popsongs in ‘De Plaat en zijn Verhaal’ met Bart van Leeuwen.

Daarna kijken we o.a. op de verjaardagskalender. Welke artiest, muzikant, zanger of zangeres is jarig deze donderdag en welke jarige hoort zijn of haar muziek terug deze avond?

Rond 22.50 uur is er de ‘Tandenpoetsdansplaat’. Nog even lekker dansen op een nieuwe dancetrack, alvorens (na 23.00 uur) ‘Aalsmeer Easy - lekkere rustige muziek tot aan middernacht’ te horen is. De muziek gaat dan een uur lang een versnelling lager, als voorbereiding op de nacht, met de beste easy-listening, softsoul, rockballads en jazzy-classics.

Programmamakers:
Meindert van der Zwaard

Volgende uitzending:

Donderdag 19 sep, 20.00 uur

Uitzending gemist?

Luister terug

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×