Blikopener Radio

Blikopener Radio #40 - Menno Versluis van Woonpioniers, tiny houses, de Jumbo privacy app, een geniepige Chinese app, Odyssey en Twitter nieuws

Deze week te gast interieurontwerper Menno Versluis van Woonpioniers. Hij is gespecialiseerd in tiny houses en woont zelf ook met zijn vriendin en zoontje op 30 m2. We praten met hem over hoe dat is en wat de voordelen kunnen zijn om bijvoorbeeld problemen met jongerenhuisvesting op te lossen. Hoe je zonder grote hypotheek kan wonen en waarom het vaak samen gaat met milieuvriendelijkheid.

Met columnist Sanne Roemen bespreken we onder andere de privacy app Jumbo, die al je social media posts van ouder dan 3 maanden automatisch verwijderd. Ook over hoe hoe je social media geschiedenis wordt gebruikt om AI te trainen, en waarom je dat misschien niet moet willen.

In de Week van Wilg bespreekt Esther een propaganda-app van de Chinese staatspartij en hoe die -je verwacht het niet- in het geniep toegang heeft tot alle data op je telefoon. En hoe inwoners er door het puntensysteem niet echt onder uit kunnen. E-sigaretten blijken apps te hebben waar ze nog verslavender mee worden, en dat mag dus niet meer van Apple.

Verder positief nieuws van het Odyssey Congres waar ze te gast was. Dit Europese project brengt hele slimme mensen samen om technische oplossingen te bedenken voor een betere toekomst, volgens de 17 doelen van de Verenigde Naties.

Als afsluiter columnist Hermaniak, die ons bijpraat over de nieuwste features in Twitter en over de kopieerdrang van Instagram.

Uitgezonden: 18 november 2019

Blikopener Radio:
Blikopener Radio geeft scherpte en inzicht in een tijd waarin technologische ontwikkelingen en innovaties super snel gaan. Hoe verandert innovatie ons leven? Wat brengt het ons nu en in de toekomst? Wat zijn de belangrijke ontwikkelingen, nieuwe apps en apparaten? Wat is de impact er van? We leggen het in normale taal uit en spreken interessante gasten en experts over uiteenlopende onderwerpen. Samen verwonderen, inspireren en duiden we.

Het vaste presentatieteam bestaat uit ondernemers Esther Gons (GroundControl; innovatie experts) en Lennart Bader (RadioPush en StreamPush; muziekindustrie). Met wekelijks interessante columns van Herman Couwenbergh (online communicatie consultant), Samira Salman (oprichter EventGoodies.nl), Jilles Groenendijk (technisch bezieler), Rick Steggerda (gespreksontwerper), Rixt Herklots (directeur The Next Women), Jojanneke van den Bosch (jojanneke.me, helpt dappere veranderaars) en Dimitry Vleugel (oprichter androidworld.nl).

Blikopener Radio staat voorlopig op pauze door drukte bij de programmamakers. 

Programmamakers:
Esther Gons, Lennart Bader en Mireille Hoogerbeets (redactie)

Afleveringen:

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×