Blikopener Radio

Blikopener Radio #40 - Menno Versluis van Woonpioniers, tiny houses, de Jumbo privacy app, een geniepige Chinese app, Odyssey en Twitter nieuws

Deze week te gast interieurontwerper Menno Versluis van Woonpioniers. Hij is gespecialiseerd in tiny houses en woont zelf ook met zijn vriendin en zoontje op 30 m2. We praten met hem over hoe dat is en wat de voordelen kunnen zijn om bijvoorbeeld problemen met jongerenhuisvesting op te lossen. Hoe je zonder grote hypotheek kan wonen en waarom het vaak samen gaat met milieuvriendelijkheid.

Met columnist Sanne Roemen bespreken we onder andere de privacy app Jumbo, die al je social media posts van ouder dan 3 maanden automatisch verwijderd. Ook over hoe hoe je social media geschiedenis wordt gebruikt om AI te trainen, en waarom je dat misschien niet moet willen.

In de Week van Wilg bespreekt Esther een propaganda-app van de Chinese staatspartij en hoe die -je verwacht het niet- in het geniep toegang heeft tot alle data op je telefoon. En hoe inwoners er door het puntensysteem niet echt onder uit kunnen. E-sigaretten blijken apps te hebben waar ze nog verslavender mee worden, en dat mag dus niet meer van Apple.

Verder positief nieuws van het Odyssey Congres waar ze te gast was. Dit Europese project brengt hele slimme mensen samen om technische oplossingen te bedenken voor een betere toekomst, volgens de 17 doelen van de Verenigde Naties.

Als afsluiter columnist Hermaniak, die ons bijpraat over de nieuwste features in Twitter en over de kopieerdrang van Instagram.

Uitgezonden: 18 november 2019

Blikopener Radio:
Blikopener Radio geeft scherpte en inzicht in een tijd waarin (technologische) ontwikkelingen en creatieve innovaties super snel gaan. Hoe zetten we dit in voor een betere wereld en waar zit de winst voor het klimaat? Nieuwe perspectieven op het gebied van duurzaamheid, biodiversiteit, klimaatbestendigheid en future-proofing. Wat gebeurt er allemaal al voor moois? We leggen het in normale taal uit en spreken interessante gasten en experts. Samen verwonderen, inspireren en duiden we.

Het vaste presentatieteam bestaat uit ondernemers Esther Gons en Lennart Bader, redactioneel ondersteund door Mireille Hoogerbeets. 

Met afwisselend interessante columns van Jojanneke van den Bosch (jojanneke.me, helpt dappere veranderaars) , Sanne Roemen (faciliteert co-creatie voor een betere wereld), Dimitry Vleugel (presenteert de podcast The Smart Ones) en Rixt Herklots (Una Collective, strijd voor gelijkheid vrouwen).

Programmamakers:
Esther Gons, Lennart Bader en Mireille Hoogerbeets

Afleveringen:

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×