Blikopener Radio

Blikopener Radio #68 - Kim van der Weij over de politie op social media, AI voorspelt de nieuwe Bond, de eerste tatoeage via 5G en Twitter nieuws

Welkom terug! Na een zomerstop is dit de 68ste aflevering van Blikopener Radio en vandaag is Kim van der Weij onze gast. Kim is hoofdagent bij de politie basisteam Aalsmeer/Uithoorn en werkt voornamelijk op de noodhulp (112 meldingen). Ze heeft als taakaccent jeugd en social media. Ze beheert heel actief accounts op Instagram, Snapchat en TikTok. Wij vinden het heel tof om te zien hoe juist door deze kanalen in te zetten de politie mee beweegt met de maatschappij en horen graag meer over hoe de socials ingezet worden.

Columnist Jilles Groenendijk (@jilles_com) heeft tijdens de vakantie bepaalt niet stilgezeten. Hij vertelt lekker enthousiast hoe een gesprek een grote positieve impact heeft gehad op zijn leven.

In de Week van... komt onder ander AI aan bod die de nieuwe James Bond acteur voorspelt, een campagne van T-Mobile waarbij iemand op afstand via 5G door een robot wordt getatoeëerd en het terugdringen van afval.

Afsluiter is columnist Herman Couwenberg (@Hermaniak). Hij praat ons bij over de nieuwe ontwikkelingen bij Twitter. Onder andere wie er op je tweets mag reageren, zoektool twish.com, quoted tweets en meer.

Uitgezonden: 7 september 2020

Blikopener Radio:
Blikopener Radio geeft scherpte en inzicht in een tijd waarin technologische ontwikkelingen en innovaties super snel gaan. Hoe verandert innovatie ons leven? Wat brengt het ons nu en in de toekomst? Wat zijn de belangrijke ontwikkelingen, nieuwe apps en apparaten? Wat is de impact er van? We leggen het in normale taal uit en spreken interessante gasten en experts over uiteenlopende onderwerpen. Samen verwonderen, inspireren en duiden we.

Het vaste presentatieteam bestaat uit ondernemers Esther Gons (GroundControl; innovatie experts) en Lennart Bader (RadioPush en StreamPush; muziekindustrie). Met wekelijks interessante columns van Herman Couwenbergh (online communicatie consultant), Samira Salman (oprichter EventGoodies.nl), Jilles Groenendijk (technisch bezieler), Rick Steggerda (gespreksontwerper), Rixt Herklots (directeur The Next Women), Jojanneke van den Bosch (jojanneke.me, helpt dappere veranderaars) en Dimitry Vleugel (oprichter androidworld.nl).

Uitzending om de week.

Programmamakers:
Esther Gons, Lennart Bader en Mireille Hoogerbeets (redactie)

Afleveringen:
Volgende uitzending:

Maandag 1 nov, 18.00 uur

Bekijk video's

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×