Blikopener Radio

Blikopener Radio #92 - Edo Plantinga, Common Ground, gemeentelijke informatievoorziening, Demodam, Lego app Brickit, elektrisch vliegen en ransomware

Vandaag is Edo Plantinga onze gast en dat is niet voor het eerst. Afgelopen oktober spraken wij hem over zijn rol als community manager bij de CoronaMelder app. Hij heeft sindsdien niet stilgezeten en is nu betrokken bij Common Ground, een platform voor de herziening van gemeentelijke informatievoorziening. De website van de fictieve gemeente Demodam (demodam.org) is het toneel van de eerste hackathon, die vandaag van start is gegaan. Edo vertelt enthousiast over hoe open source software bijdraagt aan een transparante overheid.

In de Week van... komt de Lego app Brickit aan bod, die -met reden- razend enthousiast is ontvangen. Verder praten we over de ontwikkelingen binnen elektrisch vliegen en slaappatronen.

Met columnist Dimitry Vleugel (Androidworld.nl) praten we over de recente ransomware aanvallen, waarbij data wordt gegijzeld en daarmee bedrijven en overheden worden ontregeld. Wat kun je hier zelf tegen doen?

Uitgezonden: 5 juli 2021

Blikopener Radio:
Blikopener Radio geeft scherpte en inzicht in een tijd waarin technologische ontwikkelingen en innovaties super snel gaan. Hoe verandert innovatie ons leven? Wat brengt het ons nu en in de toekomst? Wat zijn de belangrijke ontwikkelingen, nieuwe apps en apparaten? Wat is de impact er van? We leggen het in normale taal uit en spreken interessante gasten en experts over uiteenlopende onderwerpen. Samen verwonderen, inspireren en duiden we.

Het vaste presentatieteam bestaat uit ondernemers Esther Gons (GroundControl; innovatie experts) en Lennart Bader (RadioPush en StreamPush; muziekindustrie). Met wekelijks interessante columns van Herman Couwenbergh (online communicatie consultant), Samira Salman (oprichter EventGoodies.nl), Jilles Groenendijk (technisch bezieler), Rick Steggerda (gespreksontwerper), Rixt Herklots (directeur The Next Women), Jojanneke van den Bosch (jojanneke.me, helpt dappere veranderaars) en Dimitry Vleugel (oprichter androidworld.nl).

Uitzending om de week.

Programmamakers:
Esther Gons, Lennart Bader en Mireille Hoogerbeets (redactie)

Afleveringen:
Volgende uitzending:

Maandag 1 nov, 18.00 uur

Bekijk video's

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×