Blikopener Radio

Blikopener Radio #92 - Edo Plantinga, Common Ground, gemeentelijke informatievoorziening, Demodam, Lego app Brickit, elektrisch vliegen en ransomware

Vandaag is Edo Plantinga onze gast en dat is niet voor het eerst. Afgelopen oktober spraken wij hem over zijn rol als community manager bij de CoronaMelder app. Hij heeft sindsdien niet stilgezeten en is nu betrokken bij Common Ground, een platform voor de herziening van gemeentelijke informatievoorziening. De website van de fictieve gemeente Demodam (demodam.org) is het toneel van de eerste hackathon, die vandaag van start is gegaan. Edo vertelt enthousiast over hoe open source software bijdraagt aan een transparante overheid.

In de Week van... komt de Lego app Brickit aan bod, die -met reden- razend enthousiast is ontvangen. Verder praten we over de ontwikkelingen binnen elektrisch vliegen en slaappatronen.

Met columnist Dimitry Vleugel (Androidworld.nl) praten we over de recente ransomware aanvallen, waarbij data wordt gegijzeld en daarmee bedrijven en overheden worden ontregeld. Wat kun je hier zelf tegen doen?

Uitgezonden: 5 juli 2021

Blikopener Radio:
Blikopener Radio geeft scherpte en inzicht in een tijd waarin (technologische) ontwikkelingen en creatieve innovaties super snel gaan. Hoe zetten we dit in voor een betere wereld en waar zit de winst voor het klimaat? Nieuwe perspectieven op het gebied van duurzaamheid, biodiversiteit, klimaatbestendigheid en future-proofing. Wat gebeurt er allemaal al voor moois? We leggen het in normale taal uit en spreken interessante gasten en experts. Samen verwonderen, inspireren en duiden we.

Het vaste presentatieteam bestaat uit ondernemers Esther Gons en Lennart Bader, redactioneel ondersteund door Mireille Hoogerbeets. 

Met afwisselend interessante columns van Jojanneke van den Bosch (jojanneke.me, helpt dappere veranderaars) , Sanne Roemen (faciliteert co-creatie voor een betere wereld), Dimitry Vleugel (presenteert de podcast The Smart Ones) en Rixt Herklots (Una Collective, strijd voor gelijkheid vrouwen).

Programmamakers:
Esther Gons, Lennart Bader en Mireille Hoogerbeets

Afleveringen:

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×