Verkiezingsdebatten en politiek café ova rechtstreeks

Radio Aalsmeer is druk bezig om de luisteraars in Aalsmeer en Kudelstaart te informeren over de komende verkiezingen van de gemeenteraad op 3 maart 2010. In het programma Aalsmeer Actueel wordt iedere zaterdagmiddag tussen 12:00 en 13:00 uur gedebatteerd met de vier politieke partijen, waarbij steeds weer andere stellingen worden behandeld. Op 16 en 23 januari passeerden de stellingen Opgroeien in Aalsmeer en Handhaving en Duurzaamheid en Bereikbaarheid en Mobiliteit de revue en deze uitzendingen zijn nog terug te beluisteren.

Diverse thema’s

De komende vier zaterdagen staan de volgende stellingen nog op het programma:

  • 30 januari, Wonen en Ruimtelijke ordening;
  • 6 februari, Zorgen voor elkaar en WO;
  • 13 februari, BV Aalsmeer en Vrije tijd (recreatie);
  • 20 februari, Financiën (bezuinigingen en keuzes maken).

Daarnaast probeert het programma Stamtafel Aalsmeer op de donderdagavonden tussen 20:00 en 22:00 uur ook haar steentje bij te dragen door aan de wijkraden en de inwoners van de gemeente Aalsmeer te vragen wat er zoal speelt en wat zij belangrijk vinden. Deze opmerkingen worden dan weer doorgespeeld naar de zaterdaguitzending. Naast het verzorgen van de eigen programma’s zal Radio Aalsmeer ook aandacht besteden aan activiteiten van andere spelers op het politieke speelveld.

Politiek Café

Op dinsdag 2 februari wordt vanaf 20:00 uur een rechtstreekse uitzending verzorgd vanuit De Oude Veiling in de Marktstraat. In de bovenzaal wordt door de Ondernemers Vereniging Aalsmeer (OVA) en de Kamer van Koophandel Amsterdam een Politiek Café gehouden en de avond staat in het teken van ondernemen in de gemeente Aalsmeer. De lijsttrekkers van de vier deelnemende partijen die gaan strijden om de 21 beschikbare zetels in de Aalsmeerse gemeenteraad, Gertjan van der Hoeven (AB), Ad Verburg (CDA), Ulla Eurich (PACT Aalsmeer) en Berry Nijmeijer (VVD) zullen door journalist en presentator bij RTV Noord-Holland Peter Maarsen, tevens ex medewerker van Radio Aalsmeer, aan de tand worden gevoeld. Aansluitend is er gelegenheid om na te praten en het netwerk uit te breiden. De avond is voor iedereen toegankelijk en vooraf aanmelden is niet nodig.

Gepubliceerd: 29 januari 2010

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×