Ride for the roses live op Radio Aalsmeer

De programmering van Radio Aalsmeer staat op zondag 4 september aanstaande tussen 10.00 en 17.00 uur geheel in het teken van de RIDE FOR THE ROSES. De normale programmering vervalt deze keer in zijn geheel en daarvoor in de plaats komt een totaalprogramma met daarin muziek, nieuws, sport en natuurlijk uitgebreid aandracht voor de RIDE FOR THE ROSES.

 

PRAMENRACE


Op zaterdag 10 september wordt tussen 08.00 en 10.00 uur het Praamontbijt rechtstreeks uitgezonden en vanaf 12.00 uur staat de zender van Radio Aalsmeer tot 17.00 uur in het teken van de Pramenrace zelf.
(later meer)

 

Een uitzending gemist? Geen nood, via Uitzending Gemist (klik hier) kunt u alles terugluisteren.

RIDE FOR THE ROSES LIVE OP Radio Aalsmeer

Het doel van de Ride for the Roses is het geld inzamelen voor KWF Kankerbestrijding middels een gezamenlijke fietstocht.

De Ride is inmiddels een begrip binnen de Nederlandse wielerwereld. In de cycletour wordt er van start tot finish gereden door één groot peloton van duizenden wielrenners met een gemiddelde snelheid van 28 tot 30 km/u. Dit onder volledige politiebegeleiding over een afgezette weg.
Het succes van de Ride for the Roses zit hem in de unieke formule. Op een sportieve, gezonde en plezierige manier bezig zijn en tegelijkertijd iets doen tegen kanker. Samen met duizenden anderen een sportieve prestatie leveren. Als jouw manier van kankerbestrijding. Ter nagedachtenis aan iemand die aan kanker is overleden. Als steun in de rug van iemand die tegen kanker vecht of omdat je het doel een warm hart toedraagt.

Waarom?
Door het werven van fondsen kan KWF Kankerbestrijding onderzoek en voorlichting financieren als wapens in de strijd voor: minder kanker, meer kans op genezing en betere kwaliteit van leven voor mensen met kanker en hun naasten. Daarnaast is het bespreekbaar maken van de gevolgen van deze ziekte van groot belang. De gevolgen voor iemand met de diagnose kanker en zijn omgeving is erg groot. Praten met anderen kan helpen bij het verwerkingsproces.  Ook het belichten van de preventie mogelijkheden behoort tot de doelstellingen van de Ride for the Roses. Een gezonde levensstijl met veel beweging heeft een preventieve werking tegen kanker.

Rode Roos
De Ride for the Roses is geen fietsevenement om geldprijzen, maar een fietstocht met voor iedere deelnemer aan de finish een rode roos. Een roos die symbool staat voor andere waarden in het leven dan geld, medemenselijkheid bijvoorbeeld. Iedereen kan aan de Ride for the Roses meedoen. Er zijn verschillende mogelijkheden: een ‘Cycle Tour’ van 100 kilometer en twee toertochten van 25 en 50 kilometer.

Inschrijfgeld per afstand bedraagt ;

25 km  en 50 km  € 25,00

100 km                   € 35,00

Oprichter
De prestaties van de Amerikaanse wielrenner Lance Armstrong gaan ongetwijfeld de historie als uniek. Hij won zeven maal de Tour de France én zijn persoonlijke strijd tegen kanker.
Dat voorrecht is veel andere patiënten niet gegund. In 1997 besloot Armstrong daartoe geld in te zamelen voor kankeronderzoek, gericht op meer kans op genezing. Hij richtte in Austin, Texas de Ride for the Roses op. In 1998 werd in Amsterdam het startschot gegeven voor de eerste Ride for the Roses in Nederland.

Helaas is voorinschrijving via de website voor de Ride for the Roses 2011 niet meer mogelijk. Kom voor uw daginschrijving op 4 september naar Aalsmeer.

Inschrijven kan bij binnenkomst van de vertrekhal bij FloraHolland tussen 08:00 en 11:00 uur. U kunt zich hier alleen inschrijven voor de 25 en 50 km toertochten. Het maximum aantal deelnemers voor de 100 km cycletour is enige weken geleden al bereikt. Het inschrijfgeld voor deelname aan de toertochten bedraagt € 25,- en er is alleen contante betaling mogelijk.

Met informatie op: Ride for the Roses.

Gepubliceerd: 31 augustus 2011

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×