Boekentijd in Cultureel Magazine

Zaterdag 26 november a.s. is het boekentijd in het CULTUREEL MAGAZINE op Radio Aalsmeer.
Presentatrice Joke Wegman ontvangt als eerste Pieter Groenveld. Uitgebreid zal er worden gesproken over het boek  Muzikaalsmeer, een spraakmakende publicatie over de Aalsmeerse muziekgeschiedenis. Muzikaalsmeer is een boek met hierin een CD en DVD met een representatief overzicht van ruim 60 jaar Aalsmeerse muziekgeschiedenis.

Daarna komt Theodore van Houten aan het woord over een nieuwe versie van Talk of the Town op 27 november a.s. om 15.30 uur in de Oude Veiling. Deze keer zijn de gasten: Truus Oudendijk, Henk van Leeuwen en een ‘mystery guest’. Daarnaast zal het nieuwe boek van Theodore van Houten worden gepresenteerd. In de uitzending zal Van Houten een stuk uit zijn boek ‘Op Aalsmeer, schetsen, verhalen’ voorlezen.

Een uitzending gemist? Geen nood, via Uitzending Gemist (klik hier) kunt u alles terugluisteren.

Muzikaalsmeer

Het 100 pagina’s rijk geïllustreerd overzichtsboek met het uiterlijk van een elpeehoes bevat veel unieke documenten en foto’s van de muziekgeschiedenis van de gemeente Aalsmeer van 1950 tot 2010. Dit boek zal de meest spraakmakende publicatie zijn uit de Aalsmeerse muziekgeschiedenis, het aantal beschikbare exemplaren is echter gelimiteerd.

De 120 minuten durende DVD geeft veel onvergetelijke muziekmomenten prijs van de Bloemenlust Revue’s tot het afscheidsconcert van de Hobo String Band in De Oude Veiling, opnames van Klaas Tas tot het historische Hemelpop festival, beeldmateriaal van Boerenvreugd in 1972 tot Jan Leliveld z’n zinderende ode aan Aalsmeer, met medewerking van het damesensemble Davanti.

Op de 27 nummers bevattende CD staan historische opnames van De Vrolijke Vrijbuiters tot Con Amore en van Davanti tot The Watts, Eton Crop, Koel Bewaren en de meest recente opname is van Saskia Veenswijk.

Talk of the town

Een heel bijzondere Talk of the Town wordt het deze keer met een ‘dubbelpresentatie’. Theodore van Houten en Pierre Tuning ontvangen samen twee overbekende Aalsmeerders in de Oude Veiling voor een diepgaand gesprek: rondvaartschipper en illegale peurder Henk van Leeuwen en journaliste Truus Oudendijk.

Er komt nog een derde niet nader genoemde gast zijn opwachting maken, die officieel een primeur in ontvangst zal nemen: alweer een nieuw boek van Theodore van Houten! Het kreeg de titel ‘Op Aalsmeer, schetsen, verhalen’ en bevat een keuze van ruim honderd originele of bewerkte columns die eerder in plaatselijke bladen zijn verschenen, plus zes verhalen waarvan er twee eerder werden gepubliceerd. In ‘Op Aalsmeer’ lopen fictie en werkelijkheid door elkaar. Thema’s zijn Aalsmeer, natuur, burgerlijke irritaties, het verkeer, sport, een jeugd in Aalsmeer in de jaren 1950-1975, en het leven. In de schetsen zijn veel Aalsmeerse anekdotes verwerkt en figureren een aantal bekende dorpsgenoten. ‘Op Aalsmeer’ is geïllustreerd met een scala aan foto’s en tekeningen. Joop Kok ontwierp het omslag, waarvoor hij 24 foto’s gebruikte van vooral Aalsmeerse objecten, zoals de watertoren, CAV, Bloemenlust, kassen, een beeld van Miep Maarse, De Oude Veiling, Sportzicht, VVA en het gemeentewapen. De toegang is gratis.

Gepubliceerd: 21 november 2011

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×