Markante kudelkoppen in Cultureel Magazine

Zaterdag 14 januari ontvangt presentatrice Joke Wegman weer de kunstenares Christa Logman in Radio AalsmeerS  Cultuur Magazine van 13.00 tot 14.00 uur.

Van 21 januari t/m 12 februari exposeert zij namelijk in de Watertoren van Aalsmeer met portretten van markante Kudelstaarters. Deelnemers zijn bijvoorbeeld burgemeester Pieter Litjens, Willem Buskermolen en Beau Dresscher.

In de uitzending zal Logman uitgebreid ingaan op o.a. het tot stand komen van deze bijzondere expositie.

MARKANTE KUDELKOPPEN?

Na het Louvre nu de Watertoren; na Sarkozy nu burgemeester Litjens; nu door dezelfde kunstenares 30 schilderijen van Markante Kudelkoppen!

Psycholoog – kunstenares Christa Logman exposeert circa 30 portretten van markante Kudelstaarters in de Watertoren van Aalsmeer van 21 januari tot en met 12 februari 2012.

Prix Special

Afgelopen december exposeerde zij nog als deelnemer van de eerste Nederlandse delegatie op de internationale expositie ‘Salon 2011’ in het souterrain van het Louvre.  Voor haar schilderij ‘La robe rouge’ ontving zij daar de ‘Prix Special’ van de Franse Société Nationale des Beaux Arts.

Nu – een maand later – exposeert zij 30 schilderijen in de Watertoren in Aalsmeer.

Markante Kudelkoppen

De Kudelstaartse kunstenares en psychologe Christa Logman is in 2010 het project Markante Kudelkoppen gestart. Zij vindt haar passie in de combinatie van psychologie en kunst, wat zij al vele verschillende vormen heeft geven. Voorbeelden daarvan zijn het ‘Visueel Debat’ (teamwerk en beeldvorming), de workshop ‘Kleur Bekennen’ (over persoonlijkheid en samenwerken) en het ‘Psychologisch Portret’ (verbeelding van het karakter in een portret).

Voor het project Markante Kudelkoppen heeft zij een oproep gedaan voor vrijwilligers die zich wilden laten portretteren. Ook heeft zij advies ingewonnen over bijzondere Kudelstaarters. Het oorspronkelijke aantal van 15 is inmiddels gegroeid tot 30. “Gaandeweg blijken er zoveel markante prachtige personen in Kudelstaart te wonen, ergens moet je een grens leggen en op een gegeven moment is er geen tijd meer…”

Elke deelnemer heeft 2 á 3 keer model gezeten. Deelnemers zijn bijvoorbeeld burgemeester Pieter Litjens, Willem Buskermolen en Beau Dresscher.

Dit is de eerste keer dat Christa Logman een solo expositie van deze omvang organiseert.

Psychologische Portretten?

Tijdens deze expositie in de Watertoren maakt u kennis met de vele stijlen van portretteren die Christa Logman hanteert.

In haar portretten is een zoekproces te zien naar het weergeven van de type persoonlijkheid die afgebeeld wordt; nog net geen psychologische portretten die zij overigens wel in opdracht maakt. Ook een zoekproces naar de balans tussen eigenheid en het tevreden stellen van het model, en tussen interpretatie en gelijkenis, tussen fantasie en realisme.

De portretten variëren van ruw en wild naar kleurrijk expressief of ingetogen verstild; rank en charmant op afstand of levensgenietend sprankelend tevreden, beheersd en in controle en nog veel andere varianten. Kijk wat uzelf erin ziet!

Gepubliceerd: 13 januari 2012

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×