Week van de amateurkunst in Cultureel Magazine

Zaterdag 10 maart aanstaande ontvangt presentatrice Joke Wegman in het Cultureel Magazine Saskia Bruines. Zij is voorzitter van Kunstcentrum De Hint in Aalsmeer en zal meer informatie geven over de tweede “Week van de Amateurkunst” (WAK). Dit is een landelijk project waarin iedereen in Nederland, die in zijn vrije tijd kunst beoefent, dit tijdens deze week kan laten horen en zien. Het thema is dit jaar ‘passie voor bloemen’ en valt samen met de festiviteiten rond het 100-jarig bestaan van Flora Holland.

In de week van 2 t/m 9 juni wordt voor de tweede keer de “Week van de Amateurkunst” (WAK) georganiseerd. Ook dit jaar wordt het georganiseerd op initiatief van muziekschool ‘De Hint’. Als afsluiter van deze WAK-week organiseren de drie Aalsmeerse muziekverenigingen, Flora, Aalsmeers Harmonie en Sursum Corda een play-in op zaterdag 9 juni. Vanaf 9:30 uur is de ontvangst met een kopje koffie of thee en de repetities beginnen om 10:00 uur. De repetities vinden plaats in het gebouw van muziekvereniging Flora aan de Wim Kandreef 1 in Kudelstaart. Om 16.00 uur is er een concert in de Burgerzaal van het Gemeentehuis in Aalsmeer. De gehele dag staat onder leiding van Luciënne de Valk.

Kunstencentrum De Hint, is een organisatie voor het aanbieden van cursussen op het gebied van muziek, dans en toneel voor kinderen, jongeren en volwassenen. Behalve het volgen van lessen krijgen leerlingen regelmatig de kans om op te treden. Ook levert De Hint regelmatig een muzikale of culturele bijdrage aan lokale evenementen.

Het Cultureel Magazine wordt iedere zaterdag uitgezonden tussen 13:00 en 14:00 uur.

Gepubliceerd: 7 maart 2012

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×