Tekenares Roos de Lange in C.M.

Aanstaande zaterdag spreekt presentatrice Joke Wegman van het Cultureel Magazine (C.M.) telefonisch met Janna van Zon over Roos de Lange. Zij stelt vanaf zaterdag 1 september in het Huiskamermuseum kleurpotlood tekeningen tentoon. De officiële opening van de tentoonstelling is om 16.00 uur. Voorafgaand aan de opening is zij (telefonisch) te gast in het culturele programma van Radio Aalsmeer. Het Cultureel Magazine wordt iedere zaterdag op RADIO AALSMEER uitgezonden van 13.00 – 14.00 uur. Terugluisteren van het programma kan via uitzending gemist.

Roos de Lange schildert met potlood, haar tekeningen zijn van een ongekende schoonheid. Haar techniek is fabelachtig evenals het kleurgebruik. De compositie vaak verrassend, de minimale vervreemding zorgt er voor dat de tekeningen nergens vanzelfsprekend zijn.
De binnenplaatsjes en de interieurs ademen een sfeer van vakantie en van rust uit. Met haar gevoel voor schoonheid en harmonie weet zij heel veel liefhebbers te beroeren. Ook getekende kerkinterieurs stralen een weldadige rust uit. Haar observatie is haar handelsmerk daarom zijn ook haar poezentekeningen voor alle poezenliefhebbers herkenbaar.
Roos was een van de succesvolle kunstenaars in Galerie Mokum. Zij verliet Mokum maar bleef, gelukkig tekenen. Na jaren van afwezigheid toont zij haar werk weer voor het eerst, tussen de Mokum Collectie, voor een breder publiek.

Zie hier voor meer informatie..

Gepubliceerd: 29 augustus 2012 om 12:32 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×