Ontwikkelingssamenwerking in Cultureel Magazine

Zaterdag 6 oktober zal het Cultureel Magazine gewijd zijn aan ‘ontwikkelingssamenwerking’. Stef Holling zal dan te gast zijn in het culturele programma van Radio Aalsmeer. Hij zal met presentatrice Joke Wegman in gesprek gaan over de “Presentatiebijeenkomst Ontwikkelingssamenwerking” van de OSA (de Stichting Ontwikkelings-Samenwerking Aalsmeer). Deze bijeenkomst wordt gehouden op  woensdag 10 oktober 2012 om 20.00 uur in de Raadskelder van het Gemeentehuis aan het Drie Kolommenplein 1 te Aalsmeer. De avond zal in het teken staan van ‘Milieu en Duurzaamheid in Ontwikkelingslanden’.

Het Cultureel Magazine wordt iedere zaterdag op RADIO AALSMEER uitgezonden van 13.00 – 14.00 uur. Terugluisteren van het programma kan via uitzending gemist.

Drie organisaties uit Aalsmeer zullen op 6 oktober hun projecten presenteren waarvoor zij de afgelopen jaren subsidie hebben ontvangen van de gemeente via OSA. De organisaties die benaderd zijn, zijn:
*Stichting Dorcaswinkel Aalsmeer over hun afvalrecyclingproject in Ard el Lewa Cairo, Egypte;
*Doopsgezinde gemeente Aalsmeer over hun ecologisch onderwijsproject in Ramallah, Palestina;
*Lions Aalsmeer Ophelia over hun windmolen en zonnepanelenproject in Kiserian, Tanzania. 

Deze organisaties en diverse andere organisaties die eveneens subsidie hebben ontvangen zullen ook via een informatietafel hun projecten presenteren. Drie organisaties uit Aalsmeer zullen hun projecten presenteren waarvoor zij de afgelopen jaren subsidie hebben ontvangen van de gemeente via OSA.

In verband met het thema zal er ook een stand aanwezig zijn van  Afval & Milieubedrijf ‘De Meerlanden’. Zij hebben ook een fonds voor lokale stichtingen en verenigingen.
De wethouder, de heer A.Verburg zal de werkwijze van OSA en het subsidie beleid van de gemeente opnieuw kort  toelichten.

De muziek voor deze avond zal verzorgd worden door Alfred Quenum uit Benin. Hij zal tevens een meezing workshop geven.

Meer informatie kunt u hier vinden.

Gepubliceerd: 3 oktober 2012

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×