Jeugdcultuurfonds in Cultureel Magazine

Aanstaande maandag 19 november wordt tijdens de bijeenkomst van het Cultuurplatform het Aalsmeerse Jeugdcultuurfonds officieel gelanceerd. Dit fonds zet zich in om kinderen met minder draagkrachtige ouders toch mee te laten doen aan culturele en kunstzinnige activiteiten.
De eerste donatie voor het nieuwe Jeugdcultuurfonds zal deze avond worden gestort door oud-burgemeester Pieter Litjens. Hij zal een cheque overhandigen met daarop het geldbedrag dat zijn gasten hem geschonken hebben bij zijn afscheidsreceptie. De bijeenkomst begint om 19.30 uur in het gemeentehuis van Aalsmeer.

In de uitzending van het “Cultureel Magazine” van zaterdag 17 november is Ingrid Mulder, voorzitter van het Jeugdcultuurfonds te gast. Zij zal uitgebreid ingaan op dit nieuwe initiatief voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 18 jaar.

Het Cultureel Magazine wordt iedere zaterdag op RADIO AALSMEER uitgezonden van 13.00 – 14.00 uur. Terugluisteren van het programma kan via uitzending gemist.

Jeugdcultuurfonds
Het jeugdcultuurfonds gaat net zo werken als het jeugdsportfonds. Het Aalsmeerse jeugdcultuurfonds sluit zich op 19 november, door het ondertekenen van een franchiseovereenkomst, aan bij het Jeugdcultuurfonds Nederland. Deze verbintenis heeft allerlei praktische voordelen zoals de levering van een website en promotiemateriaal.
Gertjan van der Hoeven (wethouder Cultuur) verwacht dat het Jeugdcultuurfonds net als het sportfonds duidelijk in een behoefte gaat voorzien. Van het jeugdsportfonds maken jaarlijks 75 kinderen gebruik en dat aantal stijgt nog steeds. De gemeente Aalsmeer stopt jaarlijks € 8.800,- in het jeugdcultuurfonds, maar donaties blijven natuurlijk van harte welkom.

Bijeenkomst Cultuurplatform
Op 19 november vindt de vierde bijeenkomst van het Cultuurplatform plaats. Voor het Cultuurplatform worden vertegenwoordigers van alle culturele instellingen, organisaties en verenigingen uitgenodigd. Overige belangstellenden zijn echter ook van harte welkom. Op het programma staat behalve de oprichting van het jeugdcultuurfonds ook een presentatie van het loket cultuureducatie Amstelveen.

Gepubliceerd: 15 november 2012

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×