In 13 dagen naar Brussel voor het goede doel

Afgelopen maandag zijn Maikel Bader en Geert Schoormans  van start gegaan vanuit de Ajax Experience aan het Rembrandtplein in Amsterdam, om in 13 dagen van Amsterdam naar Brussel te lopen en zo geld in te zamelen voor het goede doel: blindegeleidehondenschool Desudo in Lelystad.

Desudo Blindengeleidehonden leidt jaarlijks zo’n 24 honden op die mensen met een visuele beperking helpen zelfstandig te blijven. Van de geboorte tot het afleveren bij de klant kost de opleiding/opvoeding zo’n € 25.000-,. De zorgverzekering vergoedt hier 2/3 deel van. Dit houdt in dat de school per hond ongeveer €8.000-, zelf moet betalen aan de opleiding. Voor gemiddeld 24 honden per jaar moeten zij hiervoor behoorlijk wat sponsors en donateurs werven.
Michael en Geert weten als geen ander hoe belangrijk een blindengeleidehond voor je kan zijn. Het doel van onze wandeling is daarom ook om zoveel mogelijk geld op te halen voor de opleiding van blindengeleidehonden van Desudo.

In de uitzending 20 mei jl. heeft het programma Dragnet hen gebeld en gevraagd hoe de eerste dag verlopen was. Deze was erg nat geweest, maar ze hebben hun eerste bestemming Muiderberg bereikt, de tweede dag ging naar Eemnes en deze is inmiddels ook bereikt.

Wilt u hen volgen en steunen door te doneren, dan kan dat via www.13daagse.nl of ga naar hun Facebook-pagina en like deze.
Radio Aalsmeer houdt u elke maandagavond via het programma Dragnet op de hoogte van de vorderingen van Maikel en Geert Dragnet tussen 21.00 en 23.00 uur.

Dragnet wordt iedere maandag op RADIO AALSMEER uitgezonden van 20.00 – 24.00 uur. Terugluisteren van het programma kan via uitzending gemist.

Gepubliceerd: 22 mei 2013

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×