Geslaagd Politiek Jongerencafé

Woensdagavond 5 maart vond het door Radio Aalsmeer georganiseerde Politiek Jongerencafé plaats in N201. Vijf van de zes politieke partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart a.s. waren present. Daarnaast was er ook een flinke groep jongeren aanwezig. Zij gingen onder leiding van Peter Maarsen het debat aan met de politiek en staken hun mening niet onder stoelen of banken. Op een goede maar soms rake manier werd door de jongeren duidelijk gemaakt dat zij serieus genomen wensen te worden. Zo stelde CDA-er Robbert-Jan van Duin: “Leuk debat met een goede inbreng van de jongeren. De zaal had de politiek regelmatig stil en dat wil wat zeggen!” De jeugd uit Aalsmeer-Oost liet deze avond duidelijk horen dat zij graag een jeugdhonk zouden willen. De groep uit Kudelstaart vroeg zich af waarom zij geen nieuwe spullen kregen, zoals beloofd was. Er was zelfs een moment van collectieve schaamte bij de politieke vertegenwoordigers, toen bleek dat de ene wijk meer toebedeeld krijgt dan de andere. Daarnaast was de roep vooral om te luisteren naar de jongeren, zij kunnen veel zelf realiseren en zitten vol goede ideeën, ook ten aanzien van de sociale woningbouw voor jongeren. Aan het eind van de avond waren alle partijen het met elkaar eens: er moet weer meer met i.p.v. over de jongeren gepraat worden, bijvoorbeeld in de vorm van een jongerenraad.

Ondanks de meerderheid van de aanwezige jeugd niet veel vertrouwen had dat het allemaal goed komt, vond Gertjan van der Hoeven, lijsttrekker van Aalsmeerse Belangen het een enerverend jongerendebat en gaf een compliment aan de aanwezige jongeren voor hun inbreng.
Rik Rolleman van Pact Aalsmeer: “Het was een geslaagd debat met jongeren die je bij de les houden en waar we trots op kunnen zijn”. Een geslaagde avond die wellicht een vervolg gaat krijgen!
Voor meer foto’s van Vos Fotografie, klik op “Lees verder”

 

Foto: Vos Fotografie

Foto: Vos Fotografie

Foto: Vos Fotografie

Foto: Vos Fotografie

Foto: Vos Fotografie

Foto: Vos Fotografie

Foto: Vos Fotografie

Foto: Vos Fotografie

Gepubliceerd: 6 maart 2014

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×