Import-Buurter in ‘Door de Mangel’

UiterwegDe wekelijkse talkshow van Radio Aalsmeer ‘Door de Mangel’ is wekelijks te beluisteren op de maandagavond. In het programma “Door de Mangel” wordt tussen 19.00 tot 20.00 uur een (on)bekende Aalsmeerder of Kudelstaarter een diepte-interview afgenomen.

Afgelopen maandag was hovenier Jaap Spaargaren te gast. De Buurter heeft zijn leven lang gewoond op de Uiterweg. Hij heeft daar zelfs de oorlog meegemaakt en begon op latere leeftijd een hoveniersbedrijf. Op de vraag hoe hij zichzelf in drie woorden zou omschrijven, antwoordde de hovenier in eerste instantie met slechts twee woorden: “eigenwijs en werklustig”. Gedurende de uitzending kwam het derde woord naar boven: spontaan. Hij ging uitgebreid in op zijn vak als hovenier, maar vertelde ook dat hij jaarlijks samen met zijn kleinkinderen op wintersport gaat. Jaap is er eentje van Jaap van Jaap van Wittekoppen. “En mijn moeder kwam van de pottenbakkerij Den Daas van de Kanaaldijk”, aldus de ras-Aalsmeerder.

Natuurlijk maakte ook Zwarte Jaap aan het eind van de uitzending bekend wie hij komende maandag als gast heeft gevraagd achter de microfoon plaats te nemen. Zijn keuze is gevallen op medelid van de ‘herenclub’ Gerard van de Velden. “Jaap is 83 en mijn vraag is hoe hij met al die jongelui om hem heen zo sportief blijft”, aldus Pos.

Gerard van de Velden zal maandag 3 november a.s. zelf de muziek samenstellen. Ook neemt deze import-Buurter een voorwerp mee naar de studio welke een belangrijke rol heeft gespeeld in zijn leven.

Uiteraard kunt u weer live vragen stellen aan deze hovenier via het telefoonnummer 0297-325858, via e-mail: studio@radioaalsmeer.nl of via Twitter: #DoordeMangel. Op zaterdag tussen 13.00 en 14.00 uur wordt het programma herhaald.

“Door de Mangel” wordt iedere maandag op RADIO AALSMEER uitgezonden van 19.00 – 20.00 uur. Op zaterdag tussen 13.00 en 14.00 uur wordt het programma herhaald. Terugluisteren van het programma kan via uitzending gemist.

Gepubliceerd: 1 november 2014

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×