Muzikaal grootmeester in 'Sem op Zaterdag'

Charles_aznavourHij is 91 jaar, treedt dit jaar waarschijnlijk voor de laatste keer op in Amsterdam en heeft meer dan 1200 songs op zijn naam staan. Dat kan er maar één zijn: Charles Aznavour (foto). Sem van Hest wijt zaterdag 29 augustus een hele uitzending aan de “muzikaal grootmeester”.

Het concert in Amsterdam dit jaar was in no-time uitverkocht. “Dit geeft mede aan welke belangrijke rol Aznavour heeft in de muziekwereld. Een rol die begon in het begin van de jaren vijftig, toen hij werd ontdekt door Edith Piaf die hem meenam op een tour door de USA en Cananda. Daar kreeg zijn carrière gestalte en wellicht dat die start ook heeft bijdragen aan de bijnaam die hij al snel kreeg: de Europese Frank Sinatra”, aldus presentator van Hest.

Tijdens de uitzending zullen zowel bekende als minder bekend nummers te horen zijn, uiteraard afgewisseld met anekdotes over de Franse zanger, songwriter en acteur.

‘Sem op zaterdag’ wordt iedere zaterdag uitgezonden tussen 11.00 en 12.00 uur. Terugluisteren kan via uitzending gemist.

Gepubliceerd: 24 augustus 2015 om 20:09 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×