October Eighties in 'Aalsmeer by Night'!

AalsmeerByNight-A6-Promo-2015_80s_MadonnaHet programma ‘Aalsmeer by Night’ keert in de maand oktober terug naar de muziek uit de jaren 80. Onder de naam ‘October Eighties’ presenteert Meindert van der Zwaard op donderdagavond vanaf 22.00 uur de leukste en opmerkelijkste muziek uit het tijdperk 1980-1989.

Suggesties en verzoeknummers uit de jaren 80 zijn altijd van harte welkom. Bel gerust tijdens de uitzending: 0297 32 58 58, of volg ‘Aalsmeer by Night’ op Facebook. Luister donderdag tussen 22.00 en middernacht naar ‘Aalsmeer by Night’ op Radio Aalsmeer.

‘Aalsmeer by Night’ wordt iedere donderdag uitgezonden van 22.00 – 24.00 uur. Terugluisteren van het programma kan via uitzending gemist.

In 1982 werd de muziekzender MTV gelanceerd. Voor het eerst in de geschiedenis een tv zender die geheel gericht was op muziek. Met deze muziekzender is ook de komst van de videoclip een feit. Ook in 1982: de introductie van de Compact Disc (CD), als opvolger van de vinyl elpee. Twee belangrijke gebeurtenissen die enorm van invloed zijn geweest op de muziekindustrie in die periode. Jaren 80-iconen Michael Jackson, Madonna en Prince hadden hun grootste hits. Ook de opkomst van Nederpopbands als Doe Maar, Toontje Lager en Het goede Doel waren mijlpalen in de popgeschiedenis. Zij zijn, met vele andere ‘eighties’-artiesten, in oktober te horen in ‘Aalsmeer by night’.

De vaste onderdelen zoals de ‘De Reclameplaat’ (rond 22.20 uur), ‘De Nederlandse Top 10’ (22.30 uur) en ‘Oud & Nieuw’ (rond 22.50 uur), gaan even buiten dit thema om, maar de ‘Tandenpoetsplaat’ (rond 23.30 uur) en het laatste half uur ‘Aalsmeer Easy’ staan juist extra in het teken van deze tachtiger jaren. Tijdens de gehele uitzending voert ‘eighties’-muziek de boventoon.

Gepubliceerd: 5 oktober 2015

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×