Jop Kluis over blues in ‘Sem op Zaterdag’

Jop KluisOp zaterdag 30 januari ontvangt Sem van Hest om 11.00 uur in zijn programma wethouder Jop Kluis. Precies een jaar geleden was Kluis reeds te gast in ‘Sem op Zaterdag’. Reden om opnieuw deze blueskenner en -liefhebber uit te nodigen. Ze gaan het hebben over Chess Records. Dit platenlabel uit Chicago heeft een geweldige invloed gehad op de ontwikkeling van de bluesmuziek. Vrij snel na de oprichting vertegenwoordigde dit label mensen als Muddy Waters, Willie Dixon, Howling Wolf, Bo Diddley en Buddy Guy. Ook de invloed van dit label op de soul en rock ’n’ roll zijn enorm. Chuck Berry nam bijvoorbeeld in 1953 zijn eerste plaatje – Maybelene – op in de studio’s van Chess Records en is daarna dit label altijd trouw gebleven. Tijdens de uitzending zullen verschillende artiesten opnames te horen zijn. Eén van de opnames betreft een nummer dat in 1951 door Chess werd uitgebracht en nog altijd te boek staat als de allereerste echte rock ‘n’ roll opname.

‘Sem op zaterdag’ wordt iedere zaterdag uitgezonden tussen 11.00 en 12.00 uur. Terugluisteren kan via uitzending gemist.

Gepubliceerd: 24 januari 2016 om 22:45 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×