Uitbreiding samenwerking met collega omroepen

 

Contacten met collega omroepen heeft Radio Aaslmeer al, bijvoorbeeld met Rick FM (Uithoorn) en RTVAmstelveen. Van meer samenwerking tussen lokale omroepen wordt iedereen beter, daarom is besloten om de samenwerking uit te breiden met de lokale omroepen uit Haarlemmermeer en Ouder-Amstel.

Het medialandschap is al jaren sterk in beweging en dat zal nog wel even zo blijven. Daarom deed de organisatie voor lokale omroepen (OLON) een oproep aan haar leden om te fuseren. Groter worden en zo sterker. Dat lijkt de omroepen uit Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn geen goede weg. “Je steek al snel veel energie in een fusie tussen organisaties en ondertussen verlies je vrijwilligers en je publiek.” De lokale omroepen vinden het belangrijk zich te kunnen blijven richten op hun eigen gemeenschap, de wijken en dorpen, de activiteiten daar, het gemeentebestuur, de lokale ondernemers.

“Samengaan nee, samenwerken ja.” was de conclusie van de besturen die onlangs bijeenkwamen. Leren van elkaar, meelopen en opleiden. Programma’s delen die ook buiten het eigen uitzendgebied interessant zijn. Nieuws van elkaar delen, bijvoorbeeld Schiphol-nieuws en ontwikkelingen, want de omroepen liggen allemaal rond Schiphol. “Er zit veel kwaliteit in de lokale omroepen van Amstelland en Meerlanden, ieder op een ander onderdeel. Als we die kwaliteit meer gaan delen, worden we allemaal beter.”

Gepubliceerd: 5 juli 2016 om 22:22 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×