Robert van Rijn doet mee aan Tweede Kamerverkiezingen

VVD-fractievoorzitter Robert van Rijn heeft zich kandidaat gesteld voor de Tweede Kamerverkiezingen. Op vrijdag 11 november presenteerde de VVD haar conceptkandidatenlijst met Van Rijn op de 54e plek. Robert van Rijn is directeur in het middelbaar beroepsonderwijs In Noord-Holland Noord.

In Aalsmeer kreeg Van Rijn de jarenlange omstreden koopzondag erdoor en in het dagelijks leven levert hij al 15 jaar zijn bijdrage aan betekenisvol onderwijs, zet in op verbinding in de regio en tegenwoordig werkt hij nog intensiever aan een sluitend vangnet voor kwetsbare jongeren.

Van Rijn is sinds 2010 raadslid in Aalsmeer en in 2013 benoemt tot fractievoorzitter. Buiten Aalsmeer is Van Rijn bekend van zijn jarenlange vrijwilligerswerk voor de lokale en landelijke tennissport en het openbaar onderwijs in de regio.

Van Rijn wil zijn ervaring, drive en sociale betrokkenheid voortzetten in de Tweede Kamer: “In het onderwijs werk ik elke dag aan het opleiden van de knapste koppen en handigste handen voor het beste sociaal programma dat er is: een baan. In de Tweede Kamer wil ik verder werken aan het versterken van het ruggengraat in onze maatschappij.” Het is overigens maar de vraag of Van Rijn daadwerkelijk in de Tweede Kamer terecht komt als hij op een 54e plek blijft staan. In de verkiezingen van 2012 haalde de VVD 41 zetels en volgens de laatste peiling haalt de VVD 26 zetels (Maurice de Hond, 13 november 2016)

Vanaf 22 november tot 2 december mogen leden van de VVD reageren op de kandidatenlijst waarna deze op 7 december definitief wordt. De verkiezingen voor de Tweede Kamer vinden plaats op 15 maart 2017.

Gepubliceerd: 15 november 2016

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×