Politie op bezoek

De politie komt naar je toe deze winter. In het kader van het donkere dagen offensief worden zogenaamde huiskamerbijeenkomsten ‘veilig in je straat’ georganiseerd. Dit zijn bijeenkomsten voor inwoners van Aalsmeer en Uithoorn bij buurtbewoners thuis met maximaal 12 deelnemers. Tijdens die bijeenkomsten, die ongeveer 2 uur duren, wordt voorlichting gegeven over o.a. hoe surveillancedienst werkt, het belang van een goed signalement, bellen met de politie, verdachte situaties, babbeltrucs, inbraakpreventie, vakantieservice, de buurtapp en computerfraude.

Het zijn interactieve bijeenkomsten die bestaan uit twee delen. Het eerste deel van de avond is binnen en het tweede deel buiten. Dan wordt er een kijkje in de straat genomen om te zien waar bijvoorbeeld donkere plekken zijn, hoe het met de verlichting staat en wordt ook gekeken een aantal woningen van deelnemers aan de avond om te zien hoe het met de inbraakbeveiliging staat.

Het initiatief voor een dergelijke avond moet wel van bewoners zelf komen. Als u er iets voor voelt om zo’n avond thuis te organiseren, dan is het de bedoeling dat u contact met de politie opneemt. Bijkomend voordeel: u leert elkaar als buren (nog) beter kennen.

Mocht u geïnteresseerd zijn in een huiskamerbijeenkomst ‘veilig in je straat’, neem contact op met Mark van der Meij (mark.aj.van.der.meij@politie.nl).

Foto: Aalsmeer Vandaag

Gepubliceerd: 16 november 2016

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×