Kinderburgemeester naar Europese Parlement

De kinderburgemeesters van Aalsmeer en Amstelveen, Sophie van Raaphorst en Melle Vos, gaan donderdag 17 november in het kader van International Children’s Day naar het Europees Parlement in Brussel. Zij vertegenwoordigen Nederland samen met Jimmy Andrea en Annigje van Paridon. De kinderen zijn uitgenodigd door het Children’s International Press Centre (CIPC). Melle en Sophie gaan in Brussel aan de slag als kinderjournalist van het CIPC.

Beide kinderburgemeesters zullen in Brussel in gesprek gaan met Europarlementariërs. Ze vragen aandacht voor onderwerpen die wereldwijd actueel zijn voor kinderen zoals welkom vluchtelingenkinderen, stop kindermishandelingen, bescherm ons tegen drugsdealers en stop cyber pesten.
Het CIPC gaat een nieuwe titel uitgeven in de trant van de Forbes 500 van meest belangrijke volwassenen voor kinderrechten, met het project: Turn your class into a newsroom. Kinderen gaan op zoek naar volwassenen die echt iets doen in het ondersteunen van hun toekomst.

Het Children’s International Press Centre start een campagne waarbij om te beginnen in elk land 1 klas meedoet. Volwassenen worden uitgenodigd om samen met het Children’s International Press Centre mee te werken aan een campagne om het CIPC op de wereldkaart te zetten om  kinderen een stem te geven.  Meer informatie: http://www.childpresscentre.org/our-work.

Gepubliceerd: 16 november 2016 om 19:52 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×