Controleer platte daken regelmatig

Afgelopen jaar viel er in Nederland veel neerslag en komende winter kan er ook sneeuw vallen. Voor bedrijfspanden en huizen met platte daken brengt dit extra risico’s met zich mee. Uit onderzoek blijkt dat jaarlijks 10 tot 20 platte daken in Nederland bezwijken. De belangrijkste oorzaak is het niet tijdig kunnen afvoeren van water bij zware neerslag. Het dak buigt dan steeds verder door en kan uiteindelijk instorten. Dit proces wordt wateraccumulatie genoemd. Dat is de reden waarom de gemeente Aalsmeer inwoners en bedrijven erop wil attenderen aandacht te schenken aan hun daken.

Het is goed om het dak en afvoeren vrij te houden van mos, algengroei, plassen en bladeren. Daarnaast is het aan te bevelen om het platte dak periodiek te laten inspecteren op gebreken en lekkages. Hier vindt u een rapport van het ministerie van VROM naar de oorzaak van het bezwijken van platte daken.

Gepubliceerd: 16 november 2016

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×